ΕΛΛΑΔΑ

Τι δουλειά έχουν οι δράκοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Τι δουλειά έχουν οι δράκοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
REUTERS

Με χρώματα, αρώματα και γεύσεις από την Κίνα θα "πλημμυρίσει" το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου, η πόλη της Θεσσαλονίκης για να υποδεχτεί την κινέζικη Πρωτοχρονιά και την έλευση του έτους του πετεινού.

Από την πλατεία της ΧΑΝΘ έως την οδό Αισώπου, στην περιοχή του νέου σιδηροδρομικού σταθμού, τη λεγόμενη Chinatown, θα πραγματοποιηθούν δρώμενα της κινέζικης παράδοσης, υπό τους ήχους των τυμπάνων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που ετοιμάζουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, οι εκπρόσωποι της κινέζικης κοινότητας και η ΔΕΘ - HELEXPO.

Η αρχή θα γίνει στην πλατεία της ΧΑΝΘ, με τους δράκους να κάνουν την εμφάνιση τους, ενώ έχουν προγραμματιστεί, μεταξύ άλλων και επιδείξεις κουνγκ - φου.

Στη συνέχεια, η γιορτή θα μεταφερθεί στην περιοχή γύρω από την οδό Αισώπου, στην παροικία των Κινέζων, που θα έχει στολιστεί με τα κόκκινα κινεζικά φαναράκια, ενώ η ημέρα της Πρωτοχρονιάς θα "κλείσει" με δράσεις στην Πλατεία Αριστοτέλους, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ πως "στόχος είναι να διαμορφωθεί και να δοθεί ένας χαρακτήρας στην Αισώπου ως Chinatown, ώστε να προσελκύει κομμάτι των τουριστών", ενώ στάθηκε στο "άνοιγμα της πόλης προς την κινεζική αγορά".

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ - HELEXPO, Κυριάκος Ποζρικίδης, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 fm", επισήμανε ότι γι΄ αυτή τη γιορτή θα υπάρξει κινητοποίηση των Κινέζων απ' όλη τη χώρα: "Υπάρχουν έντεκα κοινότητες σε όλη την Ελλάδα και θέλουμε να συμμετέχουν σ' αυτές τις εορταστικές εκδηλώσεις. Η κινεζική πρωτοχρονιά θα είναι η αρχή, καθώς η Κίνα θα είναι τιμώμενη χώρα στην 82η ΔΕΘ τον προσεχή Σεπτέμβριο", τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ.Ποζρικίδη, καθ' όλη τη διάρκεια του 2017 και πέρα από το δεκαήμερο λειτουργίας της 82ης ΔΕΘ, θα πραγματοποιηθούν και άλλες πολιτιστικές και επιχειρηματικές εκδηλώσεις στην πόλη με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών.