ΕΛΛΑΔΑ

Το πάρκο Τρίτση αλλάζει από την άνοιξη του 2017

Το πάρκο Τρίτση αλλάζει από την άνοιξη του 2017
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Αλλαγές και μια νότα αναζωογόνησης ετοιμάζεται να φέρει στο πάρκο "Αντώνης Τρίτσης" το υπουργείο Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τον υπεύθυνο φορέα διαχείρισης, πανεπιστημιακούς, δήμους, ερευνητικά ιδρύματα, αλλά και κοινωνικούς, συλλογικούς φορείς, ώστε αλλάξει χαρακτήρα, να λύσει λειτουργικά προβλήματα και να προσελκύει επισκέπτες από όλη την Αττική.

Όπως τόνισε και στην επίσκεψη που πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος στο πάρκο:

Για πρώτη φορά υπάρχει προϋπολογισμός, υπάρχει ένα εκατομμύριο ευρώ θα δοθεί στον φορέα για να διαχειριστεί τους πόρους με στόχο την στελέχωση, την προστασία, τη φύλαξη του πάρκου, τις εργασίες πρασίνου, την αύξηση επισκεψιμότητας. Καλούμε όλη την κοινωνία σε έναν δικό της χώρο.

Ο υπουργός ξεναγήθηκε στον χώρο του Πάρκου «Αντώνη Τρίτση» από τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου, Γιάννη Πολύζο, ομότιμο καθηγητή ΕΜΠ και πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Αντώνη Τρίτση, ο οποίος υπογράμμισε από την πλευρά του ότι:

Το στοίχημα είναι να ξεκινήσουμε γρηγορότερα κάποια αναβάθμιση του χώρου, θέλω να πιστεύω από τον Μάιο θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Μείζον θέμα είναι η φύλαξη. Θα προσπαθήσουμε όμως να αποδείξουμε ότι ως το επόμενο τρίμηνο να έχουμε δρομολογήσει και θέματα φωτισμού, καθαρισμού ώστε να μπορεί ο κόσμος χωρίς άγχος να έρχεται και τις βραδινές ώρες. Η επισκεψιμότητα μέχρι στιγμής δεν είναι ικανοποιητική γιατί ο κόσμος αισθάνθηκε ότι το πάρκο έχει εγκαταλειφθεί. Πρέπει να καταφέρουμε να έρχονται όλοι οι Αθηναίοι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος ενημερώθηκε για τα βασικά προβλήματα και τις ελλείψεις του πάρκου, τις υποδομές, τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες του φορέα διαχείρισης, ενώ ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τις τεχνητές λίμνες που υπάρχουν στο πάρκο, το οποίο έχει έκταση 1.200 στρέμματα και μετρά 15χρόνια από τον αρχικό του σχεδιασμό.