ΕΛΛΑΔΑ

Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας των ναρκωτικών που δρούσε στην Αθήνα

Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας των ναρκωτικών που δρούσε στην Αθήνα
REUTERS/Romeo Ranoco

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των συνολικά 145 ατόμων, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην εμπορία ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας.

Η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε στις 26 Νοεμβρίου σε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις για ναρκωτικά από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Μάλιστα τα κέρδη της μέσα σε λίγους μήνες, ξεπερνούσαν τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως είχε δημοσιεύσει το CNN Greece, πρόκειται για την πολυπληθέστερη εγκληματική οργάνωση στο χώρο του εμπορίου ναρκωτικών που συνεργαζόταν με μικρές υποομάδες και οι οποίες είχαν καταφέρει να κατισχύσουν σε όλο το κέντρο της Αθήνας και κυρίως σε Κυψέλη, Αχαρνών, Άγιο Παντελεήμονα, Πατήσια, Γαλάτσι αλλά και Προπύλαια.

Μάλιστα, η σπείρα των ναρκωτικών είχε δημιουργήσει ένα δικό τους λεξιλόγιο, με κωδικούς που γνώριζαν μόνο τα μέλη που βρίσκονταν στην κορυφή της πυραμίδας της εγκληματικής οργάνωσης. Ορμητήριό τους και χώρος συγκέντρωσης ήταν κεντρική καφετέρια στην πλατεία Αμερικής

Η έρευνα είχε ξεκινήσει εδώ και 7 μήνες.

Σε βάρος των κατηγορουμένων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της συγκρότησης-ένταξης-διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ' εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Για να δείτε τα στοιχεία τους, πατήστε εδώ

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έως την 30η Μαΐου 2017, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.