ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση ΑΔΕΔΥ-Τζανακόπουλου για την αφίσα κατά Χουλιαράκη

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΑΔΕΔΥ και του Δημήτρη Τζανακόπουλου, μετά την αφίσα που εξέδωσε η πρώτη για τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χουλιαράκη, την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ως πράξη πολιτικής χυδαιότητας.

Απαντώντας στα σχόλια περί χυδαιότητας του κ. Τζανακόπουλου, η ΑΔΕΔΥ τονίζει μεταξύ άλλων πως «πράξη πολιτικής χυδαιότητας και αυταρχισμού δεν είναι η αφίσα της, αλλά «να μην συναντάς επί ένα χρόνο και να απαξιώνεις την Τριτοβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση, που εκπροσωπεί 560.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο».

Στην ανακοίνωση της, η ΑΔΕΔΥ εξηγεί για τον κ. Χουλιαράκη πως τον αναζητά πάνω από ένα χρόνο, «για να συζητήσει μαζί του τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο και δεν τον βρίσκει πουθενά. Δεν έχει ποτέ χρόνο».

«Βέβαια πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015 τα σημερινά κυβερνητικά στελέχη – τότε αντιπολίτευση – και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός συναντούσαν σε τακτά χρονικά διαστήματα την ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να ενημερωθούν για τα αιτήματα και τους αγώνες των Δημοσίων Υπαλλήλων. Τότε, προφανώς, η ΑΔΕΔΥ «εξυπηρετούσε» τους πολιτικούς τους σχεδιασμούς. Τώρα που είναι στην Κυβέρνηση και πρέπει να δώσουν εξηγήσεις γι’ αυτά που κάνουν αρνούνται επί ένα και πλέον χρόνο να συναντηθούν μαζί της», αναφέρει η ανακοίνωση, παραπέμποντας τον κ. Τζανακόπουλο στη λαϊκή παροιμία: «Στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σκοινί».

Τέλος, η ΑΔΕΔΥ καλεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «να υπενθυμίσει στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών τη δέσμευση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (Ιούλιος 2016) ότι θα συναντηθεί με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για να συζητήσει το θέμα των στεγαστικών δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Εκτός κι αν ακόμη κι αυτό –η άρνηση συζήτησης με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.- είναι κυβερνητική επιλογή».

Ο Τζανακόπουλος για την αφίσα

Την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταδίκασε την αφίσα της ΑΔΕΥ, με την οποία ο Γιώργος Χουλιαράκης εμφανίζεται ως «καταζητούμενος» στην Άγρια Δύση.

«Η στοχοποίηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, από την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, μέσα από την αφίσα την οποία διακινεί με το πρόσωπό του, συνιστά πράξη πολιτικής χυδαιότητας» υπογράμμισε.

«Η εξόχως προκλητική αυτή κίνηση επιλέχθηκε να γίνει απέναντι σε έναν υπουργό της σημερινής κυβέρνησης, ενώ για χρόνια το πολιτικό προσωπικό των κυβερνήσεων της καταστροφικής πενταετίας ουδέποτε στοχοποιήθηκε – και ορθώς – από τους επίσημους φορείς του συνδικαλιστικού κινήματος, με τέτοιο αγοραίο τρόπο» υποστήριξε μεταξύ άλλων.

«Η πολιτική διαμαρτυρία και οι αγώνες των εργαζομένων είναι οξυγόνο για τη δημοκρατία. Ο κανιβαλισμός και η ανθρωποφαγία είναι μέθοδοι άλλων χώρων, ξένων προς το συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα το οποίο κάποιοι υπονομεύουν με τέτοιες ενέργειες», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης