ΕΛΛΑΔΑ

Αντίθετη η ΚΕΔΕ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος

EUROKINISSI/Στέλιος Στεφάνου

Την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος» εκφράζει η ΚΕΔΕ.

«Η κυβέρνηση στα θέματα του πολεοδομικού σχεδιασμού δρα συγκεντρωτικά, γραφειοκρατικά και υφαρπάζει πόρους των δήμων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης.

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, μέσω του νέου νόμου, το αρμόδιο υπουργείο επιχειρεί να μεταφέρει αρμοδιότητες εκτελεστικές και διεκπεραιωτικές στους δήμους, χωρίς όμως, να μεταφέρονται και οι αντίστοιχοι πόροι. Αντίθετα αφαιρεί πόρους των δήμων, οι οποίοι προοριζόταν για το πράσινο ταμείο.

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ενέκρινε την πρόταση του προέδρου της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για εκπόνηση τεχνοκρατικής μελέτης και μελέτης σκοπιμότητας, για την στελέχωση και τον εξοπλισμό λειτουργίας των υπηρεσιών δόμησης των δήμων και την λειτουργία θεσμών και δομών από την ΚΕΔΕ, για την στήριξη των δήμων στα θέματα του πολεοδομικού σχεδιασμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης