ΕΛΛΑΔΑ

Λεπτομέρειες για τη δράση της μαφίας που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ

Συγκεκριμένα "επιχειρησιακά" κινητά τηλέφωνα ανεξάρτητα από τα ατομικά τους χρησιμοποιούσαν τα μέλη της μαφίας που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ.

Όπως αποδεικνύεται τα κινητά αυτά ήταν καταχωρημένα σε ανύπαρκτα πρόσωπα και τα έκρυβαν στις λεγόμενες "καβάντζες" μαζί με τα διαρρηκτικά εργαλεία, για να τα χρησιμοποιούν μόνο κατά τη διάρκεια των κλοπών και διαρρήξεων για να επικοινωνούν οι κακοποιοί μεταξύ τους. Επίσης, εφάρμοζαν διάφορα τεχνάσματα ώστε όταν οι Αρχές παρακολουθούσαν τα τηλέφωνά τους, διαπίστωναν από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας ότι το κινητό τηλέφωνο βρισκόταν στο σπίτι του δράστη, ενώ στην πραγματικότητα εκείνος έκανε κλοπή σε τελείως αντίθετα γεωγραφικά περιοχή.

Και ενώ κατά καιρούς οι αρχές προχωρούσαν στη σύλληψη μεμονωμένα κάποιον μελών -χωρίς όμως ακόμα να μπορούν να συμπληρώσουν όλο το παζλ της εγκληματικής οργάνωσης- οι κατηγορούμενοι όχι μόνο ανέβαζαν στο Facebook φωτογραφίες από άδειες δικαστικές αίθουσες παριστάνοντας τους δικαστές (όπως πρώτο δημοσίευσε το CNN Greece), αλλά έψαχναν να βρουν οποιοδήποτε κρατικό υπάλληλο, που έναντι αμοιβής θα μπορούσε να τους βοηθήσει. Μάλιστα στις συνομιλίες τους έχει καταγράφει να λένε ".... Να βρούμε ένα "ψάρι " με 1.000 ευρώ και έχουμε καθαρίσει".

Στα αποσπάσματα από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες των μελών της οργάνωσης φαίνεται επίσης πόσο γρήγορα και άμεσα οργάνωναν τις διαρρήξεις. Όπως στο διάλογο που δημοσιεύει το CNN Greece.

Α κατηγορούμενος "...Ακούς; Δυο συζητήσεις να σου πω, πες ναι ή όχι; Έχω μια δουλειά με τσιγγάνους, ξέρω μια δουλειά,(εννοεί για κλοπή) να την κάνουμε.
Β κατηγορούμενος "... Έρχομαι να την κάνω, αλλά δεν θέλω πολλά άτομα".
Α κατηγορούμενος "....το πολύ 6 άτομα, εσύ, εγώ και ο Α.."
B κατηγορούμενος "... Τέσσερα άτομα είναι αυτοί, εγώ και εσύ έξι. Τέσσερις είσαστε εσείς και δυο εμείς έξι. Δεν με νοιάζει τι θα κανείς, εγώ θέλω να είναι 6 άτομα. Δεν υπάρχει άλλη συζήτηση".

Την ίδια ώρα τα 41 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κρατούνται για να απολογηθούν στον ανακριτή την Τρίτη μετά τις κατηγορίες που τους απήγγειλε ο εισαγγελέας, ενώ η ογκωδέστατη δικογραφία ξεπερνά τις 200 σελίδες.

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου που είναι ένας από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων δήλωσε στο CNN Greece: "Οι δικογραφίες που σχηματίζονται με συνένωση δεκάδων ατόμων και αδικημάτων από όλη την επικράτεια και υπό το γενικό τίτλο "εγκληματική οργάνωση" εμπεριέχουν συνηθέστατα δυο αδυναμίες: πρώτον τα στοιχεία, όσο μεθοδικά και να έχουν οργανωθεί από τις αρχές κλονίζονται στο ακροατήριο και οδηγούν σε αμφιβολίες και δεύτερον, οι λεγόμενες αποκωδικοποιήσεις λέξεων και η αυθαίρετη πολλές φορές ερμηνεία τους, δημιουργούν αδικίες και καθιστούν κατηγορούμενους αθώους κατά περίπτωση. Οι επισημάνσεις όμως αυτές δεν μειώνουν φυσικά την επιτυχία των διωκτικών αρχών.

Η ενδελεχή μελέτη της δικογραφίας, οι απολογίες των κατηγορουμένων και οι διασταύρωση των στοιχείων θα οδηγήσουν σε ασφαλέστερα συμπεράσματα".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης