ΕΛΛΑΔΑ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Αη Στράτη: υπάρχει σχέδιο αποχριστιανοποίησης της Ευρώπης

O αρχιεπίσκοπος στο στρατιωτικό φυλάκιο του Αη Στράτη Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης

Το σχέδιο αποχριστιανοποίησης της Ευρώπης κατήγγειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στο στρατιωτικό φυλάκιο του Άη Στράτη.

«Στις Βρυξέλλες εξελίσσεται ένα σχέδιο αποχριστιανοποίησης της Ευρώπης και πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση» ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο ακριτικό νησί.

Λίγο αργότερα κατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη χαρακτήρισε μονόδρομο τη συνεργασία Εκκλησίας – Πολιτείας για να ξεπεραστούν τα προβλήματα του τόπου. «Ο τόπος δεν πρόκοψε όταν βρεθήκαμε απέναντι ο ένας στον άλλο. Όταν υπήρξε συνεργασία απέδωσαν πολλοί και καλοί καρποί» πρόσθεσε. «Μόνο ενωμένοι οι Έλληνες, όλοι μαζί, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».

«Η ιστορία έχει αποδείξει ότι ενωμένοι δε νικηθήκαμε ποτέ, όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίσαμε» σημείωσε. «Ήρθα να πάρω δύναμη και κουράγιο από εσάς» είπε απευθυνόμενος στους κατοίκους του Άη Στράτη.

Ο Αρχιεπίσκοπος στον Άη Στράτη. Πηγή: Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης

Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος στον Άη Στράτη, έλαβε από την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, τιμητική διάκριση για την προσφορά της «Αποστολής» στους κατοίκους του βορείου Αιγαίου που πλήττονται απο την οικονομική κρίση. Ο γενικός διευθυντής της Αποστολής κ. Κωστής Δήμτσας, παραλαμβάνονται την τιμητική πλακέτα ευχαρίστησε την Περιφερειάρχη για τη συγκινητική πρωτοβουλία της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, η διάκριση αυτή ανήκει στον οραματιστή της «Αποστολής» στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, στους εθελοντές, στους δωρητές και στο προσωπικό του Οργανισμού.

Η κ. Μαρία Κακαλή, δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου είναι η νεότερη δήμαρχος στη χώρα. Εδώ κατά την εκδήλωση ανακήρυξης του αρχιεπισκόπου σε επίτιμο δημότη. Πηγή: Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης

To έργο της «Αποστολής» στο Βόρειο Αιγαίο αφορά:


- Τη στήριξη 1.236 οικογενειών κάθε μήνα με 1.300 δέματα τροφίμων στη Σάμο, στη Λήμνο, στον Άγιο Ευστράτιο, στη Λέσβο, στη Χίο, στα Ψαρά και στις Οινούσσες
- Τη δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο νησί του Αγίου Ευστρατίου

Πηγή: Eurokinissi

- Την ενίσχυση σχολικών βιβλιοθηκών ακριτικών περιοχών Βορείου Αιγαίου με την αποστολή 30.000 βιβλίων στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΟΛΗ»
- Την αποστολή φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού στα ιατρεία των ακριτικών νησιών
- Την υλοποίηση Οδοιπορικών υγείας με επισκέψεις ιατρών για την προάσπιση της υγείας των αναξιοπαθούντων και ανασφάλιστων πολιτών
- Την δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Καλλονή Λέσβου για την στήριξη 200 οικογενειών
- Την παροχή δωρεάν τεστ μνήμης σε πολίτες άνω των 60 ετών από εξειδικευμένο προσωπικό του «Καρέλλειου – Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Alzheimer & Συναφών Παθήσεων» της «Αποστολής»
- Τη σημαντική συμβολή της «Αποστολής» και του IOCC στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην περιοχή

Ο κ. Δήμτσας με την κ. Καλογήρου. Πηγή: Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης

Διαβάστε περισσότερα για την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στον Άη Στράτη

Ιερώνυμος - Τσίπρας στον Άη Στράτη για την 28η Οκτωβρίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης