ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεοπτικές άδειες: Το ΣτΕ θα εξετάσει τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά

Τηλεοπτικές άδειες: Το ΣτΕ θα εξετάσει τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά

Νέο επεισόδιο στο θρίλερ με τις τηλεοπτικές άδειες καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε κατά πλειοψηφία πως έχει τη δικαιοδοσία να εξετάσει εάν ο νόμος Παππά είναι συνταγματικός ή όχι. 

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί που θεωρούν ότι πλήττονται από τον νόμο Παππά είχαν προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να εξετάσει το εάν και κατά πόσο ο νόμος είναι αντισυνταγματικός.

Αργά το βράδυ της Τρίτης οι δικαστές έκαναν παραδεκτές τις προσφυγές των καναλιών και έτσι θα προχωρήσουν στη συζήτηση περί συνταγματικότητας. Αξίζει να σημειωθεί πως εάν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός τότε αλλάζει ξανά το τηλεοπτικό σκηνικό καθώς ό,τι έχει γίνει έως σήμερα με τον διαγωνισμό θα θεωρείται άκυρο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι προσφυγές έγιναν παραδεκτές από ισχυρή πλειοψηφία των μελών του ΣτΕ και ψήφους 16-9.

Υπενθυμίζεται ότι η τρίτη κατά σειρά διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, παρά τα όσα ακούγονταν από το βράδυ της Δευτέρας ότι ήταν ενδεχόμενο να οδηγηθεί σε αναβολή.

Η τρίτη διάσκεψη είχε προγραμματιστεί για τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να κριθούν τα Συνταγματικά και νομικά θέματα που έχουν τεθεί από τους δικηγόρους των τηλεοπτικών σταθμών.
Ωστόσο, το έμφραγμα που υπέστη δικαστής του ΣτΕ, Αρ. Βώρος, ο οποίος νοσηλεύεται σε εντατική μονάδα, πυροδότησε τις συζητήσεις για αναβολή της σημερινής διάσκεψης.

Παράλληλα, έγινε γνωστό, ότι το αναπληρωματικό μέλος της σύνθεσης που θα κρίνει τις τηλεοπτικές άδειες, ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Αλεξανδρής, είναι σε αναρρωτική άδεια, καθώς έσπασε το πόδι του στην Κρήτη όπου βρισκόταν και δεν συμμετείχε στις τρεις διασκέψεις που έχουν γίνει έως τώρα για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ