ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με απαγωγή Έλληνα στην Υεμένη (vid)

Θρίλερ με απαγωγή Έλληνα στην Υεμένη (vid)
video grab

Την μυστηριώδη υπόθεση απαγωγής ενός Έλληνα υπηκόου στην Υεμένη ερευνούν το υπουργείο Εξωτερικών και οι συναρμόδιες αρχές της χώρας.

Η «περίεργη» υπόθεση αφορά έναν 56χρονο, ο οποίος στο παρελθόν ήταν ιδιοκτήτης εταιρείας στον Πειραιά, που ειδικευόταν στις επισκευές πλοίων.

Ο 56χρονος εμφανίζεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στις 28/9 στο Youtube και απευθύνεται στην ελληνική κυβέρνηση ζητώντας βοήθεια.

«Επί δέκα μήνες κανείς δεν με έχει βοηθήσει. Παρακαλώ την ελληνική κυβέρνηση να με βοηθήσει. Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα», εμφανίζεται να λέει στα αγγλικά το θύμα απαγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, πράγματι έχει γίνει καταγγελία πριν από 10 μήνες που αφορούσε στην εξαφάνιση του συγκεκριμένου ανθρώπου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τότε δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη, ενώ ο ίδιος είχε την ευκαιρία και να επικοινωνήσει, αλλά και να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Με το θέμα δεν φαίνεται να ασχολείται πλέον η ελληνική αστυνομία, αλλά οι υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών.

Προς το παρόν η ταυτότητα, τα κίνητρα και τα αιτήματα των απαγωγέων παραμένουν άγνωστα, ενώ όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα Καθημερινή, οι απαγωγείς δεν έχουν αξιώσει λύτρα από την οικογένεια του 56χρονου αλλά από τους εργοδότες του, καθώς και ότι το διάστημα της απαγωγής του, ο 56χρονος έχει επικοινωνήσει δύο φορές τηλεφωνικά με συγγενικά του πρόσωπα απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ