ΕΛΛΑΔΑ

Το Δημόσιο πλήρωνε ενοίκιο για αστυνομικούς σταθμούς που δεν λειτουργούσαν

Ο κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης προχώρησε σήμερα στις πολύ σοβαρές αυτές καταγγελίες

Απίστευτο και όμως ελληνικό φαινόμενο, είναι όσα κατήγγειλε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου για την αναδιοργάνωση της ελληνικής αστυνομίας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου προστασίας του Πολίτη. Ο κ Αναγνωστάκης είπε ότι το ελληνικό κράτος πλήρωνε ενοίκια σε 18 κτίρια που στα χαρτιά ήταν αστυνομικοί σταθμοί, όμως στην πραγματικότητα δεν λειτουργούν καν.

Σύμφωνα μάλιστα με τους υπολογισμούς της πολιτικής ηγεσίας είχαν δοθεί για μισθώματα περίπου 350.000 ευρώ χωρίς τα κτίρια αυτά να αποτελούν αστυνομικούς σταθμούς στις περιοχές που ήταν.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου χρησιμοποίησε αυτό το στοιχείο για να επιχειρηματολογήσει και για τις αποφάσεις που πήρε για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ελληνικής αστυνομίας με κύριο πυλώνα την συγχώνευση αστυνομικών τμημάτων και την αύξηση των περιπολιών είτε εποχούμενων, είτε πεζών.

Όπως είπε στην παρουσίαση του προγράμματος ο υπουργός Νίκος Τόσκας ," οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές έχουν στόχο την καλύτερη αστυνόμευση και την μέγιστη αποτελεσματικότητα της ΕΛΑΣ" ενώ όπως υποστήριξε " δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα αστυνομικά τμήματα τα οποία είναι υποστελεχωμένα .."

Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα συγχώνευσης τμημάτων περίπου 3 στα 10 αστυνομικά τμήματα συγχωνεύονται ενώ υπάρχουν και περιοχές που δημιουργούνται νέα, όπως για παράδειγμα στην Ιερισσό της Χαλκιδικής.

Όσον αφορά για παράδειγμα την περιοχή της Αττικής από τα συνολικά 246 αστυνομικά τμήματα , θα παραμείνουν ενεργά τα 188. Για παράδειγμα το τμήμα στο Ψυχικό, νέο Ψυχικό και νέα Φιλοθέη, γίνονται ένα αστυνομικό τμήμα όπως και το Παπάγου με του Χολαργού.

Επίσης ο Νίκος Τόσκας ανακοίνωσε ότι οι 700 αστυνομικοί που αποδεσμεύτηκαν από τη φύλαξη προσώπων θα διατεθούν για να συγκροτήσουν ομάδες πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας που θα περιπολούν στους δρόμους.

Φυσική και πολιτική ηγεσία υποστήριξαν ότι το νέο οργανόγραμμα θα εφαρμοστεί άμεσα ενώ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου υποστήριξε ότι προηγήθηκε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης