Παρουσίαση δικτύου για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κατερίνη
Το σημείο της τραγωδίας
(AP Photo/Giannis Papanikos)Παρουσιάστηκε, σήμερα Κυριακή 30/03, το «Δίκτυο πόλεων - Τ57» που έχει ως στόχο τη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Η παρουσίαση έλαβε χώρα στην Κατερίνη ύστερα από πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας δράσης «Ο τόπος μου».
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν πολίτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και συγγενείς θυμάτων. Στόχος του δικτύου είναι η κινητοποίηση των πολιτών, για τη συνεχή και δυναμική παρουσία τους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας σε κάθε συνεδρίαση της δίκης, όταν αυτή αρχίσει. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της εθελοντικής ομάδας, Ηλίας Τσολακίδης, «η Κοινωνία των Πολιτών αποφάσισε να οργανωθεί, διότι δεν ανέχεται άλλο τον εμπαιγμό και στέκεται αλληλέγγυα δίπλα στους γονείς, προσπαθώντας να τους δώσει ένα εργαλείο, το οποίο θα τους στηρίξει κατά τη διάρκεια του δικαστικού τους αγώνα».
Την ίδια ώρα συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη παρουσία δώδεκα οικογενειών θυμάτων.
Κέιτ Χάντσον: Πώς η απόφαση να αναμετρηθεί με τους φόβους της μεταμόρφωσε την καριέρα της
11:13
Μαρινάκης για Ανεστίδη: «Δεν είναι ενεργό μέλος από το 2019, έχει διαγραφεί»
11:04
«ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ»: Γεραπετρίτης: «Θα έρθει η επέκταση των χωρικών υδάτων όπως ήρθαν τα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο»
10:52
ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για επιδότηση πρόσληψης 10.000 άνεργων γυναικών
10:48