Καιρός: 48ωρη βαρυχειμωνιά με βουτιά του υδραργύρου - Xιόνια και μέσα στις πόλεις
Ο πολικός αεροχείμμαρος που θα πλήξει το επόμενο 48ωρο τη χώρα μας, θα φέρει βαρυχειμωνιά με μεγάλη «βουτιά» του υδράργυρου, χιόνια μέσα στις πόλεις αλλά και βροχές.
Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων «δείχνουν» μια κακοκαιρία εξπρές που θα πλήξει κάποιες περιοχές της Ελλάδας με την θερμοκρασία να κυμαίνεται υπό ή κοντά στο μηδέν.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα σημειωθεί απότομη πτώση της θερμοκρασίας που φέρνει το ψυχρό μέτωπο αύριο Σάββατο ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και τα πρώτα χιόνια μέσα σε πόλεις.
Το Σάββατο αλλά και την Κυριακή το κρύο θα είναι έντονο σε όλη τη χώρα.
Τα φαινόμενα της κρύας εισβολής θα ξεκινήσουν πρώτα στη δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, κάποια φαινόμενα θα σημειωθούν και προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Η μεγάλη πτώση του υδραργύρου θα γίνει αισθητή από το απόγευμα προς το βράδυ και στη συνέχεια από βορρά προς νότο καθώς θα περάσει αυτό το ψυχρό μέτωπο το οποίο θα φέρει τις ψυχρές μάζες που ίσως δώσει κάποιες χιονοπτώσεις χαμηλά προς τη βόρεια - βορειανατολική χώρα.
Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου δεν αποκλείεται αύριο να σημειωθούν χιόνια ακόμα και μέσα στην πόλη της Φλώρινας καθώς θα έχει πέσει αρκετά η θερμοκρασία και θα έχει αυξηθεί η υγρασία.
Πως θα επηρρεαστεί η Αττική από την ψυχρή εισβολή
Στο νομό Αττικής, από σήμερα το απόγευμα θα υπάρξουν συννεφιές και δεν αποκλείεται μέσα στη νύχτα και κυρίως αύριο το πρωί να σημειωθούν λίγες βροχές όχι όμως κάτι το αξιόλογο.
Νοτιάδες οι άνεμοι τοπικά ισχυροί σε εντάσεις, κοντά στα 7 μποφόρ μέσα στο Σάββατο αλλά και την Κυριακή.
Σε ότι αφορά την Κυριακή ο κ. Μαρουσάκης αναφέρει ότι θα κάνει αρκετό κρύο τη νύχτα και νωρίς το πρωί με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σε ολόκληρη τη χώρα και κάποια φαινόμενα να έχουν μείνει μόνο προς τη βόρεια Κρήτη.
Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια
Για 48ωρη βαρυχειμωνιά κάνει λόγο και ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας κάνοντας και αυτός λόγο για εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας και για αρκετές πόλεις να ξυπνούν με τον υδράργυρο κάτω από το μηδέν.