ΕΛΛΑΔΑ

Συνεργάτης του Πούτιν στο Άγιο Όρος παρά την απαγόρευση εισόδου στην Ευρώπη

Συνεργάτης του Πούτιν στο Άγιο Όρος παρά την απαγόρευση εισόδου στην Ευρώπη
Wikipedia

Ο ρώσος πρόεδρος επισκέφτηκε την Ελλάδα και το Άγιο Όρος τον Μάιο εν μέσω εντάσεων με την Ουκρανία.

Ωστόσο, τρεις διαφορετικές πηγές ανέφεραν στο περιοδικό Time, ότι την ίδια περίοδο, το δεξί χέρι και στενός φίλος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Βλαντισλάβ Σουρκόβ (Vladislav Surkov) είχε επισκεφτεί επίσης το Άγιο Όρος, παρά το γεγονός ότι του έχει απαγορευτεί η είσοδος στην Ευρώπη.

Το βρετανικό περιοδικό που επικαλείται ως πηγή τον πατέρα Μακάριο του Άγιου Όρους αναφέρει πως ο Σουρκόβ ζήτησε προσωπικά να τον δει και να του ζητήσει τη συμβουλή του.

Όπως είπε, του συστήθηκε με το όνομα του και την ιδιότητα του ανώτατου αξιωματούχου του Κρεμλίνου, ενώ συνοδευόταν και από έναν μεταφραστή.

Το περιοδικό αναφέρει πως ο πατέρας Μακάριος υποδέχεται εδώ και χρόνια "πλούσιους και με επιρροή φιλοξενούμενους από το ρωσόφωνο κόσμο - συμπεριλαμβανομένου όπως λέει, ενός ανώτατου μέλους της πρώην κυβέρνησης της Ουκρανίας", αν και στην αρχή δεν είχε καταλάβει ότι πρόκειται για τόσο σημαντικό πρόσωπο.

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο, διέψευσε την είδηση χαρακτηρίζοντας της αναληθής.

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη της παρουσίας του Σουρκόβ. Δημοσιογράφος του περιοδικού επισκέφτηκε ο ίδιος το Άγιο Όρος και έδειξε φωτογραφίες στο πατέρα Μακάριο από την επίσκεψη του Πούτιν και τα άτομα που τον συνόδευαν, στις οποίες όμως δεν βρισκόταν ο Σουρκόβ.

Επίσης δεν υπήρξε καμία δήλωσε και από την Ελληνική πλευρά, όταν ο ρεπόρτερ επικοινώνησε με το γραφείο του Ιωάννη Αμανατίδη.