ΕΛΛΑΔΑ

Στο «κόκκινο» η κίνηση σε Κόρινθο και Λαμία - Άνοιξαν τα διόδια Αγίας Τριάδας για τους εκδρομείς

Στο «κόκκινο» η κίνηση σε Κόρινθο και Λαμία - Άνοιξαν τα διόδια Αγίας Τριάδας για τους εκδρομείς

Ουρά των αυτοκινήτων στην εθνική οδό Κορίνθου-Αθηνών, κατά τη διάρκεια της επιστροφής των  εκδρομέων, πριν τα διόδια του Καλαμακίου, τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Μεγάλη ταλαιπωρία αντιμετωπίζουν οι εκδρομείς που επιστρέφουν από το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, καθώς τις τελευταίες ώρες παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις από μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων ιδιαίτερα στο ρεύμα εισόδου στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, αλλά και στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας.

Ειδικότερα με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα από το ύψος της Αρχαίας Κορίνθου έως τα Μέγαρα, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα στην είσοδο της Αττικής από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας όπου οι οδηγοί θα αντιμετωπίσουν μικρές καθυστερήσεις στα διόδια Αφιδνών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα σήμερα έχουν επιστρέψει στην Αττική 58.092 και συγκεκριμένα 32.000 οχήματα από την Αθηνών-Κορίνθου και 26.092 από την Αθηνών-Λαμίας.

1730138967494-793201604-Capture.jpg

Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στο 208ο χιλιόμετρο περίπου στο ύψος των Θερμοπυλών, στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου στενεύει ο δρόμος λόγω έργων ενώ παρατηρείται βραδυπορία και μεγάλη καθυστέρηση λόγω και της επιστροφής των εκδρομέων. Σε εκείνο το σημείο έχει γίνει μονοδρόμηση της ΠΑΘΕ με συνέπεια τα αυτοκίνητα να κινούνται σ΄ ένα ρεύμα κυκλοφορίας και οι δύο κατευθύνσεις.

Ένας τεράστιος όγκος αυτοκινήτων που έχουν καλύψει όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας έχουν σχηματίσει μια ουρά που ξεπερνά τα 10 km κινούνται με βήμα σημειωτόν ενώ η μοναδική ανακούφιση είναι η εκτροπή της κυκλοφορίας από τους παράδρομους.

Και εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα λόγω του όγκου των οχημάτων που θα πρέπει να κινούνται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας για 20 χιλιόμετρα από τη Λαμία μέχρι τον κόμβο του Μώλου.

traffic-5.jpg

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και μετά το 208 km της ΠΑΘΕ στο ύψος της Ανθήλης οι οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι ακολουθώντας το ρεύμα προς Αθήνα.

Άνοιξαν τα διόδια Αγίας Τριάδας με παρέμβαση Σταϊκούρα

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Κεντρικής Οδού, κ. Ροδιανό Αντωνακόπουλο, εξαιτίας της μεγάλης ταλαιπωρίας των πολιτών που οφείλεται στην εκτέλεση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από την παραχωρησιούχο εταιρεία στον ΑΘΕ – Θερμοπύλες, οι οδηγοί δεν θα καταβάλλουν διόδια στην Αγία Τριάδα, στην κατεύθυνση προς Αθήνα, από τις 17:45 μέχρι τις 00:00.

Στο «κόκκινο» και η Αθηνών - Κορίνθου

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση και στο ρεύμα εισόδου στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου. Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν στην εθνική οδό στο ύψος του Ισθμού και των διοδίων Καλαμακίου, ενώ με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα από το ύψος της Αρχαίας Κορίνθου έως τα Μέγαρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα σήμερα, έχουν επιστρέψει στην Αττική 58.092 οχήματα (32.000 από την Αθηνών-Κορίνθου.

Αυξημένη κίνηση και στην είσοδο της Θεσσαλονίκης

Με χαμηλές ταχύτητες πραγματοποιείται η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου, στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα, στα διόδια Μαλγάρων παρατηρείται κυκλοφοριακή συμφόρηση, καθώς οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας στο ρεύμα εισόδου γίνονται εν συνεχεία μία, και παράλληλα είναι σε εξέλιξη τα έργα στη γέφυρα Αξιού.

Έτσι η κίνηση των οχημάτων γίνεται με χαμηλές ταχύτητες, ενώ τα διόδια στο ρεύμα εισόδου είναι ανοιχτά.