ΕΛΛΑΔΑ

«Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα περάσουν» – Το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου του F-16

Ο Γιώργος Σωτηρίου πριν ξεκινήσει την επίδειξη στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Με το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου του F16 σμηναγού Γιώργου Σωτηρίου της περίφημης ομάδας επιδείξεων ΖΕΥΣ ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

«Καλημέρα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Ελλάδα. Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, έφυγαν και θα περάσουν. Ας τιμήσουμε όσους έχουν μέλλον! Χρόνια πολλά Ελλάδα!» ήταν το μήνυμά του.

«Με την ιστορία, σε κάθε σημείο της πατρίδας μας, σε γη, ουρανό και θάλασσα, ο ελληνικός λαός σας τιμά και σας εμπιστεύεται. Χρόνια πολλά» απάντησε η πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο σμηναγός Γιώργος Σωτηρίου νωρίτερα πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή επίδειξη στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, ένα πρόγραμμα ακροβατικών ελιγμών που απαιτεί ακρίβεια και αντοχή.

Ο διάλογος

Σμηναγός (Ι) Γεώργιος Σωτηρίου:

Καλημέρα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Ελλάδα! Χρωστάμε σ’ όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ‘ρθουν, θα περάσουν. Ας τιμήσουμε τις θυσίες του παρελθόντος με ενότητα και αφοσίωση στην Πατρίδα προσβλέποντας σε ένα λαμπρό μέλλον.

Χρόνια πολλά Ελλάδα!

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Κύριε Σμηναγέ,

Τιμάμε σήμερα τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας, καθώς και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας που καθημερινά αναμετρώνται με την ιστορία, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας σε γη, ουρανό και θάλασσα. Ο ελληνικός λαός σας τιμά και σας εμπιστεύεται.

Χρόνια Πολλά!»

Γιώργος Σωτηρίου

thestival

Το πρόγραμμα και οι ελιγμοί

Ο σμηναγός Σωτηρίου επέλεξε μεταξύ τριών διαφορετικών προγραμμάτων ελιγμών, όπου το F-16 εκτελεί μια σειρά από εντυπωσιακούς ελιγμούς με ταχύτητες που αγγίζουν τα 0.94 Mach, ενώ το αεροσκάφος φτάνει σε επίπεδα G από +9,5 έως -3.

Αυτοί οι αεροπορικοί ελιγμοί απαιτούν κορυφαία εκπαίδευση και αντανακλαστικά, με τον σμηναγό να ανταπεξέρχεται σε ακραίες συνθήκες πίεσης.

Ποιος είναι ο Γεώργιος Σωτηρίου

O Σμηναγός Γεώργιος Σωτηρίου είναι Ιπτάμενος επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ». Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006.

Το 2012, τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΜΕΑΕ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2013 υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1.800 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1.500 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη

INTIME NEWS

Μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε από τις 11 το πρωί η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Άρματα μάχης τεθωρακισμένα και leopard εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους, ενώ μαχητικά F16 και mirage πέταξαν σε άψογους σχηματισμούς πάνω από το Θερμαϊκό.

Θεσσαλονίκη: Οι αεροπορικές επιδείξεις, οι εντυπωσιακοί σχηματισμοί και ο δακρυσμένος εύζωνας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης