ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Ένταση και επεισόδια στη δίκη για τη δολοφονία του 49χρονου κυνηγού - Εκκενώθηκε η αίθουσα

Χανιά: Ένταση και επεισόδια στη δίκη για τη δολοφονία του 49χρονου κυνηγού - Εκκενώθηκε η αίθουσα

Δικαστική αίθουσα 

ΑΠΕ/ΜΠΕ

Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στους συγγενείς του δολοφονημένου κυνηγού και εκείνων του δράστη, σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας (21/10) στην δικαστική αίθουσα του Ορκωτού Εφετείου Χανίων Κρήτης όπου ξεκίνησε σήμερα η δίκη με κατηγορούμενο 49χρονο κτηνοτρόφο όπου πυροβόλησε και σκότωσε  συντοπίτη του στην περιοχή Μπαλί Ρεθύμνου πριν από πέντε χρόνια.

Η αίθουσα του δικαστηρίου μετατράπηκε σε πεδίο μάχης λίγο μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του αδερφού του θύματος.

Σύμφωνα με το flashnews.gr ο μάρτυρας μόλις ολοκληρώθηκε την κατάθεση του άπλωσε το χέρι του προς την θέση του κατηγορούμενου με αποτέλεσμα να αντιδράσουν οι συγγενείς του και να ακολουθήσει σύρραξη για μερικά λεπτά.

Και ενώ οι δικαστές αποχώρησαν με την παρέμβαση των αστυνομικών, η αίθουσα εκκενώθηκε.

Η δίκη διεκόπη και με απόφαση δικαστηρίου συνεχίζεται με αυστηρό περιορισμό εισόδου μόνο 10 ατόμων, 5 από κάθε οικογένεια.

Η άμεση επέμβαση των αστυνομικών που ήταν στην αίθουσα αποσόβησε τα χειρότερα, ενώ στην συνέχεια ενισχύθηκε η αστυνομική δύναμη.

Από αναβολή σε αναβολή η δίκη

Η πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων ξεκίνησε την 1/3/2021 και μετά από δύο διακοπές ολοκληρώθηκε στις 23/3/2021 με το Δικαστήριο να κρίνει τον τότε 47χρονο κατηγορούμενο κτηνοτρόφο, ένοχο για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Το Δικαστήριο ομόφωνα επέβαλλε στον κατηγορούμενο την ποινή της ισόβιας κάθειρξης καθώς και επιπλέον περίπου 4 χρόνια φυλάκισης για τις επι μέρους κατηγορίες, οπλοφορίας, οπλοχρησίας κλπ.

Μετά από δυο χρόνια, στις 27/3/2023 ο 49χρονος πλέον κτηνοτρόφος κάθισε και πάλι στο εδώλιο του κατηγορούμενου στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στα Χανιά, όμως η δίκη διεκόπη πριν ξεκινήσει για να συνεχιστεί στις 1/6, 6/6, 9/6, 8/9 και 23/9/23 όταν και πάλι διεκόπη για να συνεχιστεί στις 15/12/23 για να ακολουθήσει μια ακόμη διακοπή της δίκης για τις 15/1/24.

Τότε το Δικαστήριο αποφάσισε την οριστική αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης στο Εφετείο και την επανεκκίνησή της από την αρχή και με νέα σύνθεση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 21/10/24 με την εξέταση μαρτύρων.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η ανθρωποκτονία είχε συμβεί το πρωί της 16ης Νοεμβρίου 2019, όταν το θύμα ο 49χρονος Ρεθυμνιώτης που είχε πάει για κυνήγι μαζί με άλλους δύο, στην περιοχή του Μπαλί Ρεθύμνου, «μπήκαν» σε βοσκότοπο κτηνοτρόφου της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά , φαίνεται πως ο κυνηγός μαζί με τον σκύλο του ή μόνο ο σκύλος, εισήλθαν σε ποιμνιοστάσιο του κτηνοτρόφου με τον οποίο όπως προέκυψε γνωρίζοντο.

Ακολούθησε διαπληκτισμός με τον κτηνοτρόφο και ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του κυνηγού και τον ελαφρύτερο του κτηνοτρόφου.