ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: 54 νεκροί σε τροχαία δυστυχήματα από την αρχή του χρόνου

INTIME NEWS / ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ

Τα τροχαία δυστυχήματα εξακολουθούν να αποτελούν μάστιγα για την Κρήτη που συνεχίζει να θρηνεί θύματα στους δρόμους της. Από την αρχή του έτους, 54 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε θανατηφόρα τροχαία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΕΣΥΠΡΟΤΑ, Γιάννης Λιονάκης, τα περισσότερα θύματα στη διάρκεια των 10 περίπου μηνών από την αρχή του έτους οδηγούσαν μηχανή.

Από τα 54 δυστυχήματα, τα 26 αφορούσαν μοτοσυκλέτες και τα 24 αυτοκίνητα, ενώ 8 πεζοί και 9 επιβάτες έχασαν τη ζωή τους από την αρχή του χρόνου. Οι οδηγοί που ενεπλάκησαν σε τροχαία και δεν τα κατάφεραν ήταν 37.

Τα περισσότερα δυστυχήματα συνέβησαν το Σάββατο, ενώ το επαρχιακό οδικό δίκτυο αποδεικνύεται ως πιο επικίνδυνο, με 24 θανάσιμα τροχαία. Στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) σημειώθηκαν 16 δυστυχήματα από την αρχή της χρονιάς.

Οι συνήθεις ώρες των θανατηφόρων περιστατικών είναι μεταξύ 5 το απόγευμα και 9 το βράδυ, ενώ αρκετά συνέβησαν τις μεταμεσονύχτιες ώρες. Ο Σεπτέμβριος καταγράφεται ως ο πιο θανατηφόρος μήνας με 10 τροχαία, ενώ ακολουθούν οι καλοκαιρινοί μήνες Αύγουστος και Ιούλιος.

Σε ό,τι αφορά το φύλο, οι άνδρες υπερτερούν αριθμητικά σε σχέση με τις γυναίκες αναφορικά με την εμπλοκή τους σε θανατηφόρο τροχαίο. Σε ό,τι αφορά την ηλικία των εμπλεκομένων σε θανατηφόρα, ηλικιακή κατηγορία των 18-25 ετών καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση ως προς τη συχνότητα θανάτου μετά από τροχαίο (13 άτομα), με τα άτομα στην ηλικία των 55-70 ετών να είναι στην πρώτη θέση (18 στον αριθμό).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης