ΕΛΛΑΔΑ

Πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες κατείχε 27χρονος που συνελήφθη στον Αγ. Παντελεήμονα

Πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες κατείχε 27χρονος που συνελήφθη στον Αγ. Παντελεήμονα

Αστυνομικός

ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI

Ένας τυχαίος έλεγχος της Αστυνομίας σε 27χρονο αλλοδαπό ιδιοκτήτη καταστήματος στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας, οδήγησε στον εντοπισμό πλήθους ταυτοποιητικών εγγράφων αμφιβόλου γνησιότητας και προέλευσης όπως διαβατήρια και ταυτότητες.

Ο 27χρονος, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να βγαίνει βιαστικά από το κατάστημά του και να τρέχει προς το αυτοκίνητό του.

Ωστόσο, όταν τον κάλεσαν για έλεγχο αυτός επιτέθηκε στους αστυνομικούς με γροθιές και κλωτσιές προκειμένου να τους αποφύγει.

Οι αστυνομικοί των ακινητοποίησαν και ακολούθησε έλεγχος εντός του καταστήματος όπου εντοπίστηκαν περισσότερα από 100 έγγραφα ταυτοποίησης αμφιβόλου γνησιότητας όπως διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες διαμονής και άδειες οδήγησης.

Επίσης βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών και χρηματικό ποσό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει τα εξής:

«Συνελήφθη βραδινές ώρες της 17-10-2024 από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, 27χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, απειλή και βία κατά υπαλλήλων.

Ειδικότερα, περιπολούντες αστυνομικοί εντόπισαν τον 27χρονο να εξέρχεται από το κατάστημα του, κατευθυνόμενος με βιαστικές κινήσεις προς το όχημά του και τον κάλεσαν σε έλεγχο.

Ο 27χρονος προσπάθησε να ματαιώσει τον έλεγχο χτυπώντας τους αστυνομικούς με γροθιές και λακτίσματα, ωστόσο ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα.

Κατόπιν έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -102- ταυτοποιητικά έγγραφα (διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες διαμονής, άδειες ικανότητας οδήγησης) αμφιβόλου γνησιότητας και προέλευσης,
  • νάιλον συσκευασία περιέχουσα -3- γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και
  • το χρηματικό ποσό των -300- ευρώ.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».