ΕΛΛΑΔΑ

Αισθητό το κρύο τις επόμενες ημέρες: Λίγες βροχές και ισχυροί άνεμοι στα πελάγη

Αισθητό το κρύο τις επόμενες ημέρες: Λίγες βροχές και ισχυροί άνεμοι στα πελάγη
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Θα διατηρηθούν τις επόμενες ημέρες οι φθινοπωρινές θερμοκρασίες και οι ενισχυμένοι άνεμοι στα πελάγη. Οι βροχές θα είναι λίγες ενώ δεν προβλέπονται σημαντικές μεταβολές στη θερμοκρασία μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή στα βορειοανατολικά προβλέπεται ηλιοφάνεια. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με πιθανότητα λίγων βροχών στα δυτικά και νότια, κυρίως στο Ιόνιο. Βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί στο Αιγαίο, ανατολικοί νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο, με ένταση έως 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 με 22 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη έως 24 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί, σταδιακά από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς, στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς.

Τη Δευτέρα προβλέπεται ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις κυρίως στο Ιόνιο, τα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί έως 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο, η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στα βόρεια.