ΕΛΛΑΔΑ

«Καλύτερα να πέθαινα εγώ» λέει ο 84χρονος που σκότωσε σε τροχαίο 47χρονο χειρουργό στη Λαμία

Εικόνα από τροχαίο (Αρχείο)

INTIME NEWS

Συγκλονισμένοι είναι οι συνάδελφοι του 47χρονου χειρουργού, πατέρα τεσσάρων παιδιών που σκοτώθηκε σε τροχαίο την Πέμπτη (17/10) στον δρόμο Λαμίας - Δομοκού.

Ο 47χρονος, επέστρεφε στο σπίτι του με τη μηχανή του μετά από μια δύσκολη βάρδια στο νοσοκομείο όταν ξαφνικά ένα αγροτικό βγήκε από τον παράδρομο και τον χτύπησε.

Τη λύπη του εκφράζει και ο 84χρονος που έγινε αιτία για τον θάνατο του γιατρού.

«Καλύτερα να πέθαινα εγώ γιατί εγώ είμαι γέρος. Και δεν έχω υποχρεώσεις. Τα παιδιά μου παντρεμένα είναι και τα εγγόνια μου. Καλύτερα -σου λέω- να σκοτωνόμουν εγώ. Ήταν χρήσιμος άνθρωπος και είχε 4 παιδιά. Και γιατρός στην κοινωνία, καταλαβαίνεις», είπε ο 82χρονος, σύμφωνα με την τοπική lamiareport.gr.

Οι φωτογραφίες του αγροτικού και της διαλυμένης μηχανής μαρτυρούν τη σφοδρότητα με την οποία έγινε η σύγκρουση. Το κράνος που φορούσε ο 47χρονος δυστυχώς δεν στάθηκε αρκετό για να του σώσει τη ζωή, με μαρτυρίες να λένε πως ο γιατρός εκσφενδονίστηκε πολλά μέτρα μακριά.

Νοσηλεύτρια στο ΝΙΜΤΣ η σύζυγός του

Η σύζυγος του -επίσης υγειονομικός- εργάζεται ως νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Αν και πολύτεκνη με 4 παιδιά, δεν έγινε δεκτή η μετάθεση της στο νοσοκομείο Λαμίας κι έτσι αναγκαζόταν να πηγαινοέρχεται Αθήνα – Λαμία για να βλέπει τον σύζυγο και τα παιδιά της.

«Δούλευε τρεις διπλές βάρδιες κι έφευγε γιατί είναι και τα παιδιά. Σαν πολύτεκνοι, δεν πήραν συνυπηρέτηση. Τα παιδιά είναι στη Λαμία και ερχόταν η μαμά – έκανε διπλές βάρδιες στο ΝΙΜΤΣ και τα ρεπό και ερχόταν να διαβάζει λίγο τα παιδιά», είπε η πεθερά του 47χρονου.

Δυο εξαίρετοι υγειονομικοί, που δεν λογάριαζαν χιλιόμετρα, ωράρια και κούραση μπροστά στο λειτούργημα που επέλεξαν να υπηρετήσουν.

Για την απώλεια του 47χρονου γιατρού έβγαλαν συλλυπητήριες ανακοινώσεις τόσο η διοίκηση όσο και οι γιατροί του νοσοκομείου ενώ συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε και το σχολείο στο οποίο φοιτούν τα παιδιά τους.

Συγκλονισμένοι οι συνάδελφοί του

Συγκλονισμένοι οι συνάδελφοί του στο Νοσοκομείο Λαμίας για τον 47χρονο χειρουργό.

«Ήταν εφημερία και σχολούσε από την δουλειά του. Κι ερχόταν στον δρόμο με 70 χιλιόμετρα με τη μηχανή. Δεν είχε ταχύτητα. Κι ένα φορτηγάκι πετάχτηκε από τον χωματόδρομο χωρίς να ελέγξει ένας παππούς και τον σκότωσε», ανέφερε η πεθερά του 47χρονου.

Η εφημερία του στο νοσοκοείο Λαμίας ήταν δύσκολη. Όλη τη νύχτα φρόντιζε τους 7 τραυματίες από τις φυλακές Δομοκού, συνεχίζοντας αγόγγυστα τη βάρδια του μέχρι το πρωί.

«Η εφημερία του έληξε 9 το πρωί. Αν έφευγε στις 9 το πρωί ίσως αν είχε φύγει στην ώρα του να απέφευγε το μοιραίο», ανέφερε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Όμως ο γιατρός επιμελητής Β’ Χειρουργικής δεν έφυγε. Παρότι ήταν εξουθενωμένος, παρότι είχε τελειώσει η βάρδια του, παρέμεινε στο νοσοκομείο δίπλα στους ασθενείς του αλλά και στην μητέρα του που εκείνο το πρωινό είχε μια επέμβαση ρουτίνας.

Ο 47χρονος έφυγε από το νοσοκομείο γύρω στις 12 το μεσημέρι και λίγα λεπτά αργότερα συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης