ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Ιανός: Ένοχοι Αγοραστός και άλλοι τρεις για την πλημμύρα

Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ένοχος κηρύχθηκε – με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Λάρισας για τον Ιανό – ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και τρία ακόμα άτομα (ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας και οι δύο προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων σε Περιφέρεια Θεσσαλίας και Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας) για το πλημμέλημα της πλημμύρας από αμέλεια δια παραλείψεως από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένη περιουσία και ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, το δικαστήριο αφού αναγνώρισε και ελαφρυντικές περιστάσεις επέβαλλε και στους τέσσερις ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή κατά πλειοψηφία. Ο πρόεδρος της έδρας πρότεινε ποινή φυλάκισης 2 ετών.

Συνάμα όλοι κηρύχθηκαν αθώοι κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως άπαξ και κατά συρροή.

Υπενθυμίζεται πως οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι που αθωώθηκαν είναι οι δήμαρχοι Καρδίτσας και Μουζακίου, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ταυρωπού δύο στελέχη της ΔΕΥΑΚ και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης