ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο διακινητής μεταναστών στην Κω μετά το ναυάγιο με τέσσερις νεκρούς

Επιχείρηση διάσωσηςτου Λιμενικού

EUROKINISSI

Συνελήφθη ως ο διακινητής των μεταναστών στην Κω 38χρονος αλλοδαπός που αναγνωρίστηκε από τους μετανάστες κατά την προανακριτική διαδικασία.

Ο 38χρονος συνελήφθη από το Λιμεναρχείο Κω για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Κώδικας μετανάστευσης», του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα», του άρθρου 306 Π.Κ. «Έκθεση», του άρθρου 187 Π.Κ. «Εγκληματική οργάνωση» και του άρθρου 291 Π.Κ. «Επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών».

Υπενθυμίζεται πως το ναυάγιο σημειώθηκε τα ξημερώματα στην στην περιοχή Ψαλίδι, όπου 4 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και δύο παιδιά, 3 και 5 ετών.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν, σύμφωνα με πληροφορίες, 30 άτομα ανετράπη. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, η πτώση τους προκλήθηκε πιθανότατα από λάθος του χειριστή του σκάφους.

Φωτογραφία από το Kosnews24.gr

Οι τέσσερις σοροί που ανασύρθηκαν από την θαλάσσια περιοχή Ψαλίδι, μαζί με τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν στη στεριά, όπου βρισκόταν ασθενοφόρα και οχήματα του Λιμενικού.

Μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 27 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Φωτογραφία από το Kosnews24.gr

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, στο σημείο διεξάγονται έρευνες από δύο πλωτά του λιμενικού, έξι παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης