ΕΛΛΑΔΑ

Σπαρτιάτες: Διεκόπη για τις 31 Οκτωβρίου η δίκη για την υπόθεση εξαπάτησης εκλογέων

ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Για τις 31 Οκτωβρίου διεκόπη η δίκη των «Σπαρτιατών» στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση εξαπάτησης εκλογέων, όπως τους αποδίδεται.

Στο δικαστήριο παρέστη ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος έχει λάβει επταήμερη άδεια από τις φυλακές Δομοκού, όπου εκτίει την ποινή του (κάθειρξη 13 ετών) για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Δύο βουλευτές ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να παραστούν στη δίκη λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων και ζήτησαν αναβολή της υπόθεσης, ενώ ένας ακόμα ζήτησε αναβολή, επειδή ο συνήγορος του βρισκόταν σε ανάκριση.

Η εισαγγελέας πρότεινε η δίκη να διακοπεί σε σύντομη ημερομηνία, με την πλευρά Κασιδιάρη, αλλά και άλλους κατηγορούμενους να ζητούν η δίκη να ξεκινήσει άμεσα.

«Επιθυμώ την άμεση διεξαγωγή της παρούσης δικης, διότι η επίμαχη κατηγορια είναι άκρως προσβλητική για την προσωπικότητά μου. Πορεύομαι πάντα με βάση το δίκαιο και την αλήθεια και βρίσκομαι ενώπιον του δικαστηρίου για να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή μου», δήλωσε μέσω της συνηγόρου του Βάσως Πανταζή.

Ο δικηγόρος Σωτήρης Μεταξάς ζήτησε και αυτός την άμεση διεξαγωγή της δίκης λέγοντας πως θίγεται η τιμή και η υπόληψή του και πως το όνομά του έχει διασυρθεί λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση. Να αρχίσει η δίκη άμεσα ζήτησε και ο βουλευτής Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, μέσω του δικηγόρου του Βασίλη Καπερνάρου.

Οι έντεκα βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των «Σπαρτιατών», ο Ηλίας Κασιδιάρης και ένας δικηγόρος κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος για εξαπάτηση εκλογέων, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο αποτελούν «πολιτικό μανδύα» του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος λόγω της καταδίκης του για τη Χρυσή Αυγή δεν μπορούσε να λάβει μέρος στις Εθνικές Εκλογές του Ιουνίου 2023.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη μετά από τις καταγγελίες του προέδρου των «Σπαρτιατών» Βασίλη Στίγκα και είχε διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, η οποία κατέληξε στην άσκηση δίωξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης