ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγή στο ΣτΕ από ιδιοκτήτες ταξί ενάντια στην υποχρεωτική τοποθέτηση του σήματος για το POS

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Την ακύρωση της απόφασης του υπουργού Εθνικής Οικονομίας που υποχρεώνει όλους τους οδηγούς ταξί να τοποθετούν στο πίσω δεξιό τμήμα του παρμπρίζ ειδικό σήμα το οποίο θα γνωστοποιεί στα ελληνικά και αγγλικά την κατοχή POS ζητούν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί και Αγοραίων, οι Σύνδεσμοι Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Οχημάτων με Μετρητή Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρας, Ηρακλείου, Μυτιλήνης και ο Σύνδεσμος Ραδιοταξί.

Με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας στρέφονται κατά της από 1ης Αυγούστου 2024 επίμαχης υπουργικής απόφασης, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει ότι η μη τοποθέτηση του επίμαχου σήματος, αυτομάτως μεταφράζεται σε πρόστιμό των 1.000 ευρώ.

Οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις των αυτοκινητιστών υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση παραβιάζει την Ευρωπαϊκή νομοθεσία (οδηγία 2014/45/ΕΕ), τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δεν έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι δημιουργεί προβλήματα ασφαλείας η τοποθέτηση του σήματος στο πίσω δεξί τζάμι του οχήματος. Και αυτό γιατί, εμποδίζει τον οπτικό έλεγχο από το κάθισμα του οδηγού, προξενεί βλάβη στους υαλοκαθαριστήρες, κ.λπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης