ΕΛΛΑΔΑ

Στους δρόμους της Αττικής 35 νέα λεωφορεία - Ποιες περιοχές θα εξυπηρετούν

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας

INTIME NEWS

Με 35 νέα οχήματα ενισχύεται από σήμερα, Δευτέρα (14/10) ο στόλος των λεωφορείων που εξυπηρετούν τους πολίτες της Αττικής. 

Τα νέα αυτά λεωφορεία θα εκτελούν δρομολόγια σε 11 γραμμές που εξυπηρετούν τους Δήμους Αχαρνών, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Κηφισιάς, Διονύσου, Μαραθώνα και Ωρωπού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των οχημάτων που εξυπηρετούν περιαστικές γραμμές σε 110.

Όλα τα οχήματα που θα δρομολογηθούν στις γραμμές είναι καινούρια.

Το αμαξοστάσιο των Αχαρνών επισκέφτηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος σε δηλώσεις του σημείωσε πως «κάθε μήνα αυξάνεται ο αριθμός των νέων λεωφορείων που δρομολογούνται στους δρόμους Αττικής. Σήμερα ενσωματώνονται 35 νέα σύγχρονα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας λεωφορεία. Αυτά έρχονται να προστεθούν στα 75 που ήδη κυκλοφορούν στους δρόμους της Αττικής, αλλά και στα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία».

«Έτσι, μέχρι σήμερα ο στόλος των αστικών λεωφορείων στους δρόμους της Αττικής έχει αλλάξει. Έχει βελτιωθεί κατά 250 νέα λεωφορεία, για πρώτη φορά από το 2009, για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια, προσφέροντας πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες αλλά και απόλυτη προσβασιμότητα στο σύνολο της κοινωνίας. Ο στόχος για 950 νέα λεωφορεία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2025 είναι απολύτως εφικτός και θα επιτευχθεί με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα» συμπλήρωσε.

Να σημειωθεί ότι, η παραχώρηση του συγκοινωνιακού έργου, βάσει της νέας σύμβασης με την κοινοπραξία που αναδείχθηκε από τον διεθνή οργανισμό του ΟΑΣΑ, έχει διάρκεια οκτώ έτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης