ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Καταδίωξη και σύλληψη διακινητή μεταναστών - Απόπειρα εμβολισμού του Λιμενικού σκάφος

Κως: Καταδίωξη και σύλληψη διακινητή μεταναστών - Απόπειρα εμβολισμού του Λιμενικού σκάφος

Σκάφος του Λιμενικού

INTIME/ ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Επεισοδιακή σύλληψη διακινητή μεταναστών έπειτα από καταδίωξη αλλά και απόπειρα εμβολισμού του σκάφους του Λιμενικού σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην θαλάσσια περιοχή Ψαλίδι της Κω.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά περιπολικό σκάφος του Λιμενικού το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στη θαλάσσια περιοχή Ψαλίδι της Κω.

Παρότι το περιπολικό σκάφος προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, ο χειριστής του ταχυπλόου δεν συμμορφώθηκε.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία ο χειριστής του Τ/Χ επιχείρησε τον εμβολισμό του Π.Λ.Σ., προσκρούοντας σε αυτό με αποτέλεσμα την πτώση δύο εκ των επιβαινόντων του ταχύπλοου στη θάλασσα, καθώς και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός στελέχους του Λιμενικού στο πάνω μέρος του δεξιού ματιού και ενός στελέχους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο αριστερό χέρι.

Αμέσως, το πλήρωμα του Π.Λ.Σ. προέβη στην περισυλλογή και διάσωση των δύο αλλοδαπών (2 άνδρες) και την μεταφορά τους στο λιμάνι της Κω, ενώ τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο της Κω, για την παροχή των πρώτων βοηθειών, απ΄ όπου και εξήλθαν.

Στη συνέχεια, ο χειριστής του Τ/Χ προσάραξε το σκάφος σε αβαθή της περιοχής Ψαλιδίου της Κω, όπου αποβιβάστηκαν όλοι οι επιβαίνοντες, ενώ ο ίδιος εντοπίστηκε από το πλήρωμα του Π.Λ.Σ. καθώς προσπαθούσε να επαναφέρει σε λειτουργία το Τ/Χ με σκοπό να διαφύγει.

Από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Κω με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκαν στη χερσαία περιοχή ακόμα είκοσι ένας αλλοδαποί (16 άνδρες, 3 γυναίκες και 2 ανήλικοι), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Κω.

Δύο γυναίκες εξ΄ αυτών έχρηζαν ιατρικής περίθαλψης και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κω. Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το μέσο μεταφοράς.