ΕΛΛΑΔΑ

«Βουτιά» της θερμοκρασίας και κάτω από 20 βαθμούς από τα μέσα της εβδομάδας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Αλλάζει το μέχρι τώρα καλοκαιρινό σκηνικό του καιρού στην χώρα μας. Από τα μέσα της εβδομάδας, η ζέστη υποχωρεί και σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων ο υδράργυρος θα κάνει βουτιά και σε αρκετές περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς. Επίσης οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν έως και τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο. 

Σύμφωνα λοιπόν με την πρόγνωση της ΕΜΥ τις επόμενες ημέρες φαίνεται να καταγράφεται μία σχετική πτώση των θερμοκρασιών στη χώρα μας, με τις συννεφιές να εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες σε περιοχές όπως η Χαλκιδική, η Θεσσαλία, η Ανατολική Στερεά η Πελοπόννησος, τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη.

Παράλληλα από τα μέσα της εβδομάδας (πιθανότατα την Πέμπτη) οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στα νότια και η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Σε ότι αφορά την θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση και έτσι στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 15 έως 23, στη Θεσσαλία από 15 έως 25, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 12 έως 26, στην υπόλοιπη Στερεά από 16 έως 27, στην Πελοπόννησο από 15 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 25, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 17 έως 25, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 20 έως 26 και στην Κρήτη από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Έως το τέλος της εβδομάδας ο υδράργυρος δεν θα ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης