ΕΛΛΑΔΑ

Στον ουρανό της Ελλάδας το Βόρειο Σέλας - Μοναδικές εικόνες από την Πεντέλη μέχρι τη Μακεδονία

Στον ουρανό της Ελλάδας το Βόρειο Σέλας - Μοναδικές εικόνες από την Πεντέλη μέχρι τη Μακεδονία

Εντυπωσιακά χρώματα από το Βόρειο Σέλας

AP Photo/David Sharp

Το Βόρειο Σέλας κατέγραψε το βράδυ της Πέμπτης (10/10) στον ουρανό της Μακεδονίας μέχρι και της Κρήτης ο φωτογραφικός φακός, ένα φαινόμενο που σπάνια βλέπουμε στη χώρα μας.

Το εντυπωσιακό φαινόμενο εμφανίστηκε τόσο στην Ξάνθη, όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας μας, ενώ, όπως επισημαίνει ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογίας Υπηρεσίας, Θεόδωρος Κολυδάς, ήταν ορατό στην Ευρώπη ακόμη και στα Κανάρια Νησιά.

Το Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, δημοσίευσε από την πλευρά του φωτογραφίες από το όρος Πάικο, τον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, τα Μουδανιά Χαλκιδικής, το Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, την Λιβαδειά, την Εύβοια, την Κρήτη, την Λέσβο, την Κέρκυρα, τον Ωρωπό και την Πεντέλη Αττικής.

Το σέλας είναι το ωραιότερο φυσικό φαινόμενο που γοητεύει και εμπνέει τους ανθρώπους απ’ την απαρχή του κόσμου. Ως ουράνιο φαινόμενο είναι περισσότερο εμφανές στους πόλους, στο βόρειο και νότιο ημισφαίριο και γι’ αυτό και προσδιορίζεται ως βόρειο ή νότιο σέλας. Έχει εμφανιστεί και σε νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη σε χώρες όπως η Ιταλία αλλά και η Ελλάδα πολλές φορές.