ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος - Θλίψη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος Social Media

Πέθανε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος έπειτα από ολιγοήμερη νοσηλεία του στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου.

Η είδηση θανάτου του δημάρχου Αιγιαλείας που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών το πρωί της Παρασκευής (11/10) έπειτα από ολιγοήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια του αλλά και σε ολόκληρη την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αιγιαλείας:

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αιγιάλειας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με οδύνη, θλίψη και συντριβή, αποχαιρετούμε τον Άνθρωπο, τον φίλο, τον συνεργάτη, τον Δήμαρχο μας Δημήτρη Καλογερόπουλο ο οποίος έχασε τη μάχη για τη ζωή σήμερα την 11η Οκτωβρίου 2024, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Αποχαιρετούμε τον πρώτο δημότη της πόλης μας.

Τον άνθρωπο που οραματίστηκε, που αγωνίστηκε, που υπηρέτησε με ήθος και αξιοπρέπεια τον τόπο μας. Τον άνθρωπο που πριν από έναν χρόνο ακριβώς πανηγύρισε την πρώτη φορά που εκλέχθηκε Δήμαρχος στην Αιγιάλεια, για δεύτερη συνεχή θητεία.

Τα ξημερώματα της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου ο Δημήτρης Καλογερόπουλος υπέστη επεισόδιο σχετικό με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει στον εγκέφαλο και διακομίσθηκε εσπευσμένα στο ΠΓΝΠ στο Ρίο περίπου στις 2.30. Οι γιατροί είχαν κρίνει την κατάσταση της υγείας του μη αναστρέψιμη.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Καλογερόπουλος

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διετέλεσε, πριν ασχοληθεί ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε υψηλόβαθμες θέσεις στο δημόσιο, έφτασε έως διευθυντής της Οικονομικής Επιθεώρησης Δυτ. Ελλάδας.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δημάρχων Δυτικής Ελλάδας και της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δημάρχων), εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής ΕΣΠΑ της ΚΕΔΕ, ήταν πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας και πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής της ΕΔΕΥΑΑ Ελλάδος.

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος εξελέγη πρώτος Δήμαρχος στην Συμπολιτεία (1997) και επανεξελέγη αλλες δύο φορές, έως και το 2010 πριν την κατάργηση του δήμου και την υποχρεωτική συνένωση με το Αίγιο. Την τελευταία περίοδο μάλιστα εξελέγη δήμαρχος στην Συμπολιτεία με το εμφατικό ποσοστό 72%.

Μετά την συνένωση με το Αίγιο, το 2010 κατέθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος στην Αιγιάλεια αλλά δεν εξελέγη. Το 2015 τοποθετήθηκε στη θέση του Γ.Γ. του Δήμου Αιγιαλείας και το 2019 αποχώρησε για να θέσει υποψηφιότητα και να εκλεγεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης