ΕΛΛΑΔΑ

Ανήλικος χάκαρε e-shop στη Νέα Φιλαδέλφεια και πλήρωνε… όσο ήθελε

Pixabay

Ανήλικος χάκερ, με εξαιρετικές ικανότητες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, είχε καταφέρει να πραγματοποιεί ηλεκτρονικές αγορές από πολυκατάστημα στη Νέα Φιλαδέλφεια, πληρώνοντας αντίτιμο μικρότερο από την πραγματική αξία των προϊόντων που αγόραζε.

Ο ανήλικος είχε καταφέρει να παρακάμψει τη διαδικασία διατραπεζικής πληρωμής και να αγοράζει ό,τι ήθελε με λιγότερα χρήματα.

Ο 15χρόνος, εδώ και τρεις μήνες, κατάφερε να κάνει πολλαπλές αγορές από το ίδιο πολυκατάστημα σχεδόν τζάμπα χωρίς κανείς να υποψιαστεί το παραμικρό, μέχρι που οι υπεύθυνοι του καταστήματος εντόπισαν μια αγορά με αδικαιολόγητα χαμηλή τιμή που δεν υπήρχε στο e-shop και αντιλήφθηκαν την απάτη, σύμφωνα με το Mega.

H καταγγελία και η IP από... Κέρκυρα

Έτσι, προχώρησαν σε καταγγελία στην ασφάλεια Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Μετά από έρευνες οι αστυνομικοί εντόπισαν την IP του ανήλικου δράστη στην Κέρκυρα και ενημέρωσαν τις τοπικές αρχές.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έρευνες στην κατοικία του και σε άλλους χώρους που χρησιμοποιούσε. Εκεί βρέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, ένα smart watch, δύο ζευγάρια ακουστικών, μια κονσόλα παιχνιδιών και εξαρτήματα υπολογιστή που είχε αγοράσει αλλά και 820 ευρώ.

Σε βάρος του ανήλικου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω υπολογιστή κατ’ εξακολούθηση, όπως και στη μητέρα του, η οποία κατηγορείται για παραμέληση της εποπτείας του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης