ΕΛΛΑΔΑ

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μίμη Πλέσσα

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μίμη Πλέσσα

Η φωτογραφία του Μίμη Πλέσσα στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών

CNN Greece/ Νίκος Ραζής

Πλήθος κόσμου, τόσο καλλιτέχνες όσο και απλοί πολίτες έχει συρρεύσει στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου βρίσκεται η σορός του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα, προκειμένου να τον αποχαιρετίσουν.

Ο Μίμης Πλέσσας πέθανε πλήρης ημερών στις 5 Οκτωβρίου σε ηλικία 100 ετών. Η σορός του μεγάλου καλλιτέχνη βρισκόταν στο κοιμητήριο από τις 10 το πρωί, ενώ η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στις τρεις το μεσημέρι.

Ο εμβληματικός μουσικοσυνθέτης που σφράγισε την ελληνική μουσική με αμέτρητες επιτυχίες έφυγε από τη ζωή έχοντας αφήσει πίσω του σπουδαία παρακαταθήκη, με μελωδίες και τραγούδια που άφησαν εποχή, μουσική για τον κινηματογράφο και το θέατρο, τζαζ, όπερα αλλά και κλασική μουσική. Στον κινηματογράφο, τα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, από τις «Θαλασσιές τις χάντρες» μέχρι το «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου», ταυτίστηκαν με τις πιο λαμπερές στιγμές του ελληνικού σινεμά.

Πολυσχιδής συνθέτης, βιρτουόζος πιανίστας και μαέστρος, ο Μίμης Πλέσσας έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου (6/10) λίγο πριν κλείσει έναν αιώνα ζωής.

Από τους πιο σημαντικούς και παραγωγικούς Έλληνες συνθέτες, που διένυε με χαρακτηριστική άνεση το φάσμα από την τζαζ και την ελαφριά μουσική έως το έντεχνο λαϊκό τραγούδι και τις μεγάλες μουσικές φόρμες, ο Μίμης Πλέσσας ξεχώρισε από πολύ νωρίς με το ταλέντο του, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.