ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς πιστοποιητικό ελέγχου για 2 χρόνια το ασανσέρ που έπεσε στις εστίες του ΑΠΘ

Χωρίς πιστοποιητικό ελέγχου για 2 χρόνια το ασανσέρ που έπεσε στις εστίες του ΑΠΘ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

eurokinissi

Χωρίς πιστοποιητικό ελέγχου λειτουργούσε την τελευταία διετία ο ανελκυστήρας που έπεσε στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ τις προηγούμενες ημέρες.

Η εταιρεία TÜV AUSTRIA, που είναι εγκεκριμένος οργανισμός ελέγχου ανελκυστήρων με ανακοίνωση της σχετικά με το περιστατικό με την πτώση του ασανσέρ στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ αναφέρει ότι «ο εν λόγω ανελκυστήρας είχε υποβληθεί σε έλεγχο από έμπειρο επιθεωρητή της εταιρείας στις 03/03/2022 και στις 12/09/2023.

«Με αφορμή το ατυχές περιστατικό της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου 2024 με το τεχνικό πρόβλημα ενός εκ των ανελκυστήρων της Γ’ Φοιτητικής Εστίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), η TÜV AUSTRIA, εγκεκριμένος οργανισμός ελέγχου ανελκυστήρων με ηγετική θέση στην Ελληνική αγορά στους ελέγχους ασφάλειας, επισημαίνει ότι ο εν λόγω ανελκυστήρας είχε υποβληθεί σε έλεγχο από έμπειρο επιθεωρητή της εταιρείας στις 03/03/2022 και στις 12/09/2023.

Ωστόσο, κανένας από τους εν λόγω ελέγχους δεν οδήγησε στην έκδοση ετήσιου πιστοποιητικού ελέγχου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ελληνικής νομοθεσίας και συνεπώς, ο ανελκυστήρας λειτουργούσε για τουλάχιστον δύο (2) χρόνια χωρίς το εν λόγω προβλεπόμενο πιστοποιητικό ελέγχου.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και με την ασφάλεια να αποτελεί πυρήνα του DNA των υπηρεσιών μας, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, η TÜV AUSTRIA αναμένει με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της διερεύνησης του συμβάντος. Ελπίζουμε ότι η διερεύνηση θα συμβάλει στην ακριβή αποτύπωση του περιστατικού και θα αναδείξει πλήρως τα τεχνικά αίτια που οδήγησαν στην εκδήλωσή του».