ΕΛΛΑΔΑ

Έτοιμο το «ελληνικό FBI»: Ποιοι αστυνομικοί μετατέθηκαν - Οι σίγουροι και οι εκπλήξεις

INTIME

Σε μια βαθιά αναδιάρθρωση προχώρησε πριν από λίγο το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με τις πρώτες μεταθέσεις για τη δημιουργία της νέας νευραλγικής υπηρεσίας του λεγόμενου ελληνικού FBI που θα έχει ως στόχο να αναλάβει και να φέρει εις πέρας όλες τις μεγάλες και σοβαρές υποθέσεις.

Κάποιες από τις μετακινήσεις των αστυνομικών που έγιναν απόψε για να στελεχώσουν τη νέα υπηρεσία ήταν αναμενόμενες υπήρχαν όμως και πολλές εκπλήξεις.

Από τις αναμενόμενες τοποθετήσεις ήταν αυτή του προϊσταμένου της υπηρεσίας Φώτη Ντουΐτση, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν διοικητής ασφαλείας Αττικής, με μακρά πορεία στην εξάρθρωση μεγάλων εγκληματικών οργανώσεων και στη σύλληψη δολοφόνων και μελών συμμοριών, ένας από τους πιο βασικούς συνεργάτες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και ένα από τα άτομα που προέρχονται από τα «σπλάχνα» της ασφάλειας.

Μεγάλη έκπληξη όμως ήταν και η επιλογή του προϊσταμένου μέχρι σήμερα στον κλάδο προστασίας συνόρων ως δεύτερου βοηθού του προϊσταμένους το «ελληνικό FBI» καθώς ο Γιάννης Σταυρακάκης μετατίθεται στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Ως αναβάθμιση μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει τη μετακίνηση του Βασίλη Παπακώστα που μέχρι πρότινος ήταν προϊστάμενος στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και τώρα θα διοικεί τον κλάδο φύλαξης και προστασίας συνόρων και μάλιστα σε μια εποχή όπου το μεταναστευτικό μπαίνει σε μια επικίνδυνη φάση.

Στις αξιοσημείωτες αλλαγές είναι και αυτή της μετακίνησης του Γιώργου Μάγγα, ταξίαρχου της οικονομικής αστυνομίας ο οποίος μετακινείται ως προϊστάμενος στην ασφάλεια Αττικής η οποία όμως με βάση το νέο οργανόγραμμα υπ’ ευθύνη της θα έχει πια μόνο τα τμήματα ασφαλείας και τις υποδιευθύνσεις και θα ασχολείται περισσότερο με την καθημερινότητα του εγκλήματος.

Πάντως η μεγάλη διεύθυνση του οργανωμένου εγκλήματος θα περιλαμβάνει τις υποδιευθύνσεις ναρκωτικών, ληστειών, εγκλημάτων κατά ζωής και ιδιοκτησίας, την οικονομική αστυνομία, ενώ με τις υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος που θα έχουν σχέση με καύσιμα, τσιγάρα και εκβιάσεις επίσης θα ασχολείται η νεοιδρυθείσα υπηρεσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης