ΕΛΛΑΔΑ

Νέο επεισόδιο στην Κω: Χειριστής σκάφους με μετανάστες έπεσε σκόπιμα σε πλοίο του Λιμενικού

Νέο επεισόδιο στην Κω: Χειριστής σκάφους με μετανάστες έπεσε σκόπιμα σε πλοίο του Λιμενικού

Λιμενικό σκάφος (φωτογραφία αρχείου)

INTIME NEWS

Νέο επεισόδιο με μετανάστες σημειώθηκε τις βραδινές ώρες χθες Παρασκευή (4/10), όταν ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε ένα πνευστό ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Λούρος της Κω.

Κατά τη διαδικασία προσέγγισης του ταχύπλοου από το Π.Λ.Σ., ο χειριστής του ταχύπλοου, προσέκρουσε σκόπιμα στο Λιμενικό σκάφος με αποτέλεσμα την πτώση τεσσάρων ατόμων στη θάλασσα μεταξύ των οποίων και μία ανήλικη.

Στη συνέχεια, οι υπόλοιποι επιβαίνοντες στο ταχύπλόο έπεσαν και αυτοί στη θάλασσα. Αμέσως, το πλήρωμα του Λιμενικού προέβη στην περισυλλογή και διάσωση συνολικά είκοσι πέντε αλλοδαπών, μεταξύ των οποίων ένα ανήλικο κορίτσι χωρίς τις αισθήσεις του. Από το πλήρωμα του Λιμενικού διενεργήθηκαν προσπάθειες ανάνηψης του, με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), με αποτέλεσμα την ανάκτηση των αισθήσεων του ανήλικου.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από το Π.Λ.Σ. στο λιμάνι της Κω, όπου το ανήλικο και μία γυναίκα παρελήφθησαν από ένα ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, για τη παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι υπόλοιποι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Κω. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω, ενώ το Τ/Χ σκάφος μεταφοράς των αλλοδαπών βυθίστηκε.