ΕΛΛΑΔΑ

Διάσωση 35 μεταναστών νότια της Γαύδου

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Με επιτυχία στέφθηκε επιχείρηση διάσωσης 35 αλλοδαπών που επέβαιναν σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με σημαία Παναμά, 32 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Γαύδου.

Η επιχείρηση του Λιμενικού πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή ναυαγοσωστικού σκάφους και οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη Γαύδο.

Και στη Σάμο

Εξάλλου, το βράδυ της Πέμπτης (3/10) το Λιμενικό διέσωσε άλλους 18 αλλοδαπούς (9 άνδρες, 4 γυναίκες και 5 ανήλικα και τους μετέφερε στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου (ΚΕΔΝ).

Οι αρχές εντόπισαν τους πρόσφυγες στις βορειοανατολικές ακτές της Σάμου, όπου, όπως αποδείχθηκε, τους είχε αποβιβάσει από ταχύπλοο ένας 22χρονος, επίσης αλλοδαπός.

Οταν εντόπισε το ταχύπλοο, το Λιμενικό προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, όμως ο χειριστής δεν συμμορφώθηκε. Ακολούθησε καταδίωξη και ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους.

Κατά την προανακριτική διαδικασία ο 22χρονος αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής των υπολοίπων και συνελήφθη. Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το μέσο διακίνησης καθώς και δύο (02) κινητά τηλέφωνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης