ΕΛΛΑΔΑ

Προβλήματα στη Στράτο Αιτωλοακαρνανίας μετά την Cassandra - Πληροφορίες για έναν αγνοούμενο

Eurokinissi/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

«Συναγερμός» έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου μετά από συγκεχυμένες πληροφορίες για έναν αγνοούμενο στην κωμόπολη Στράτος Αιτωλοακαρνανίας, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή.

 

Στο μεταξύ, λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την Αιτωλοακαρνανία και της υπερχείλισης χειμάρρων , έχουν προκληθεί προβλήματα στις περιοχές του Στράτου, της Λεπενούς και του Καστρακίου, στο Αγρίνιο, όπως επίσης στο Ρίβιο, στη Μαλεσιάδα, στους Αμοργιανούς, στην Πετρώνα και στο Μπαμπαλιό.

Μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς για απομακρύνουν τα φερτά υλικά, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τέσσερις κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Οι έρευνες στις οποίες συμμετέχουν έξι οχήματα της Πυροσβεστικής με 14 άνδρες, κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ και ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών είναι σε ξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή της Λεπενούς.

Το όχημα του εντοπίστηκε ενώ σε εξέλιξη είναι εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του στις οποίες συμμετέχουν Πυροσβέστες, εθελοντές και ΕΜΑΚ.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας Cassandra από το Ρίβιο προκάλεσε τεράστια προβλήματα. Από τη δυνατή βροχή που έπεσε ξαφνικά στην περιοχή, λάσπες, νερά και πέτρες βρέθηκαν στους δρόμους του χωριού, κάνοντας σχεδόν αδύνατη την κυκλοφορία των οχημάτων και κινητοποιώντας τους κατοίκους, καθώς ορμητικά λασπόνερα εισέβαλαν και σε αυλές σπιτιών.

Σύμφωνα με το agrinionews η Cassandra με τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες της περασμένης νύχτας έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και σε άλλα άλλα σημεία σε Ξηρόμερο (Βασιλόπουλο, Παπαδάτου, Βλυζιανά, Δεργοβίτσα) και Βάλτο (Μπαμπαλιό, Μαλεσιάδα, Αμοργιανοί, Πετρώνα, Βαρετάδα).

Εχουν πλημμυρίσει υπόγεια σπιτιών στη Στράτο ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε αποθήκες, επιχειρήσεις, στάνες και χάθηκαν ζώα. Προβλήματα καταγράφονται και στο αγροτικό δίκτυο.

Διακοπή κυκλοφορίας

Απο τα ορμητκά νερά «έσπασαν» χείμαρροι και από τις κατεβασιές τους έκλεισε τα ξημερώματα η παλαιά εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων, σε δύο σημεία, στο ύψος του Ριβίου και της Στράτου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, η παλαιά εθνική οδός έχει κλείσει στο ύψος του 80ου και του 95ου χιλιομέτρου.

Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω του αυτοκινητόδρομου της «Ιονίας Οδού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης