ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 35χρονος για τον άγριο ξυλοδαρμού θαμώνα σε μπαρ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 35χρονος για τον άγριο ξυλοδαρμού θαμώνα σε μπαρ

Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

INTIME/ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Τον δρόμο για την φυλακή πήρε ένας 35χρονος άνδρας ο οποίος σε μπαρ του Κιλκίς είχε χτυπήσει στο κεφάλι με σιδερογροθιά θαμώνα για μια παρεξήγηση.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον 35χρονο σε ποινή φυλάκισης έξι ετών για την κατηγορία της συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και του την οποία θα εκτίσει.

Ο ίδιος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και είχε αφεθεί ελεύθερος ενόψει του εφετείου.

Το αιματηρό επεισόδιο το οποίο παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή του θαμώνα, εκτυλίχθηκε στις 31 Μαρτίου του 2017, σε μπαρ του Κιλκίς, όταν σε διπλανή παρέα καθόταν ένας νεαρός με μια κοπέλα, στους οποίους ο κατηγορούμενος κέρασε ποτά, τα οποία αρνήθηκαν και επέστρεψαν, κίνηση που παρεξηγήθηκε από τον κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ώρα περνούσε και το μαγαζί άδειαζε και όταν ο νεαρός αποχώρησε, ο κατηγορούμενος τον ακολούθησε μέχρι το αυτοκίνητό του.

Εκεί φέρεται να λογομάχησαν όταν ένας από τα άτομα στην παρέα του κατηγορούμενου επιτέθηκε στον νεαρό και τον χτύπησε με σιδερογροθιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Το θύμα νοσηλεύτηκε για πολλούς μήνες στο νοσοκομείο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ το χτύπημα τού άφησε αναπηρία σε μεγάλο ποσοστό, όπως αναφέρεται στα ιατρικά έγγραφα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Το άτομο που χτύπησε τον νεαρό με μεγάλη σφοδρότητα «αναλαμβάνοντας να αποκαταστήσει την τιμή του φίλου του που ένιωσε προσβολή από τη χειρονομία του παθόντα», όπως είπε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας, αναζητείται από τις αρχές.

Από πλευράς του ο 35χρονος απολογούμενος αρνήθηκε την κατηγορία που το αποδίδεται, σημειώνοντας πως δεν είχε καμία πρόθεση να βλάψει τον νεαρό και ισχυρίστηκε πως προσπάθησε να τον βοηθήσει μετά το σφοδρό χτύπημα. Πρόσθεσε ακόμα πως όλοι είχαν καταναλώσει αλκοόλ.