ΕΛΛΑΔΑ

Στη Λάρνακα έφτασε το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας – Απεγκλώβισε 60 Έλληνες και Κύπριους

Αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας

Χ/HAFspokesperson

Στην Λάρνακα έφτασε λίγο πριν από τις 13.30 το μεσημέρι της Πέμπτης, το αεροσκάφος C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο είχε απογειωθεί νωρίτερα από την Βηρυτό στο πλαίσιο της πρώτης επιχείρησης επαναπατρισμού Ελλήνων και Κύπριων πολιτών, από τον Λίβανο.

Το αεροσκάφος μετέφερε 60 άτομα, 22 Έλληνες πολίτες και 38 πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από την Κύπρο το αεροσκάφος θα επιστρέψει στην Αθήνα. Στο C-130 μεταβαίνουν και στελέχη από τις «Σκιές του Αιγαίου», δηλαδή μέλη των Ειδικών Δυνάμεων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια, βρίσκονται σε ετοιμότητα, αλλά δύο μεταγωγικά αεροσκάφη, αλλά και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, σε περίπτωση που απαιτηθεί μαζικότερη μετακίνηση Ελλήνων από το Λίβανο.

Παράλληλα, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, ενεργοποιήθηκε η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να παρασχεθεί συνδρομή προς Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να αναχωρήσουν από το Λίβανο. Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ τονίζει ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Προξενικό Γραφείο της πρεσβείας της Ελλάδας στη Βηρυτό, στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης (+961) 71 593659 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail: grcon.bei@mfa.gr Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα κάτωθι τηλέφωνα επικοινωνίας του υπουργείου Εξωτερικών: (+30) 210-3681350 και (+30) 210-3681730.

Στο πλαίσιο της Δύναμης του ΟΗΕ για τη σταθερότητα του Λιβάνου (UNIFIL) στην ευρύτερη περιοχή πλέει η ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι» από κοινού με γερμανικές και γαλλικές μονάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης