ΕΛΛΑΔΑ

Στις 17 Οκτωβρίου η δίκη για τον θάνατο 13χρονης σε λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου

Στις 17 Οκτωβρίου η δίκη για τον θάνατο 13χρονης σε λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου

Το σημείο στο λούνα παρκ στον Αλμυρό Μαγνησίας όπου βρήκε το θάνατο 13χρονη το βράδυ της Παρασκευής 30 Αυγούστου 2019.

Eurokinissi

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα κάτσει στις 17 Οκτωβρίου 2024, η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου στο οποίο σκοτώθηκε ένα 13χρονο κορίτσι πριν από πέντε χρόνια.

Συγκατηγορούμενος είναι και ο χειριστής του παιχνιδιού «ταψί» με τις κατηγορίες που τους βαραίνουν να είναι για θανατηφόρα έκθεση σε βαθμό κακουργήματος.

Η δίκη θα γίνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας, προκειμένου να ριχθεί φως στο τραγικό δυστύχημα που είχε συγκλονίσει την τοπική και όχι μόνο κοινωνία που έγινε στις 30 Αυγούστου 2019.

Σύμφωνα με τον taxydromo έπειτα από τρία χρόνια που διήρκησε η προκαταρκτική έρευνα που παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών παρέπεμψε την 78χρονη υπεύθυνη του λούνα παρκ και τον χειριστή του παιχνιδιού «ταψί» ως κατηγορούμενους για τον θάνατο της ανήλικης. Η κατηγορία που τους βαραίνει είναι για θανατηφόρα έκθεση σε βαθμό κακουργήματος.

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την έφεση των κατηγορουμένων, κάνοντας οριστικό το παραπεμπτικό βούλευμα και η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας προσδιόρισε τη δίκη για τον Οκτώβριο στην Καρδίτσα.

Σύμφωνα με το βούλευμα η 78χρονη δεν φρόντισε να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για «την ασφαλή λειτουργία του ηλεκτροκίνητου περιστρεφόμενου παιγνιομηχανήματος, με αποτέλεσμα, να προκληθεί θανατηφόρο δυστύχημα από πτώση από το εν λόγω παιγνιομηχάνημα, της ανήλικης που καθόταν στην μπροστινή σειρά και στην τέταρτη θέση από την πλευρά του θαλάμου χειρισμού».

Στο βούλευμα αναφέρεται ότι η 13χρονη εκτινάχθηκε από τη θέση της σε απόσταση δέκα μέτρων, έπεσε πάνω σε άλλο παιχνίδι και στη συνέχεια στο έδαφος, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός της. Όπως σημειώνεται στο βούλευμα το παιχνίδι επιτρέπεται να κάνει έως δύο στροφές προς την ίδια κατεύθυνση, όμως την ώρα του δυστυχήματος ήταν η τέταρτη συνεχόμενη στροφή και είχε αναπτυχθεί ταχύτητα τριών δευτερολέπτων ανά γύρο.