ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμο σε αντιδήμαρχο για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Κάπνιζε τα μελίσσια του 

Απελπισμένοι οι κάτοικοι της Κορινθίας από τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή

AP Photo/Petros Giannakouris

Καμπάνα επιβλήθηκε σε αντιδήμαρχο στα Ροζενά του Δήμου Ξυλοκάστρου για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή. Παρ' ότι είχε εκδοθεί ανακοίνωση για την επικινδυνότητα επίπέδου 4 λόγω ισχυρών ανέμων από την Πολιτική Προστασία, εκείνος κάπνιζε τα μελίσσια του πολύ κοντά στην περιοχή που ξέσπασε η φωτιά.  

Συγκεκριμένα επεβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), σε άνδρα, ο οποίος «προέβη σε θερμές εργασίες (κάπνισμα μελισσιών), που εκτελέστηκαν την ημερομηνία εκδήλωσης της πυρκαγιάς της 29ης Σεπτεμβρίου 2024, στην περιοχή Ροζενά της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης».

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για αντιδήμαρχο στο συγκεκριμένο δήμο και μάλιστα στον τομέα πολιτικής προστασίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως το κάπνισμα μελισσιών έγινε «σε χρονική εγγύτητα προς την εκδήλωσή της φωτιάς και ενώ στην περιοχή ο δείκτης επικινδυνότητας ήταν επιπέδου τέσσερα (4). Με τα παραπάνω δεδομένα η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), συγκεντρώνει τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία για τη διαβίβασή τους προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες σε σχέση με την εκδήλωση της πυρκαγιάς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης