ΕΛΛΑΔΑ

Διάσπαρτες εστίες στην πυρκαγιά στην Κορινθία - «Σύμμαχος» ο άνεμος που εξασθένησε

Διάσπαρτες εστίες στην πυρκαγιά στην Κορινθία - «Σύμμαχος» ο άνεμος που εξασθένησε

Πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς

EUROKINISSI

Υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιορίσουν την πυρκαγιά που καίει για τρίτο 24ωρο στην Κορινθία καταβάλλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες δίνουν «μάχη» με διάσπαρτες εστίες σε έξι περιοχές. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι διάσπαρτες εστίες εντοπίζονται δύσβατα σημεία σε Ευρωστίνα, Ξανθοχώρι, Σοφιανά, Κουμαριά Ριζενών, Χελυδόρεο και Άνω Πιτσά Κορινθίας.

«Σύμμαχος» στο έργο της κατάσβεσης είναι ο άνεμος που μετά το απόγευμα της Τρίτης (1/10) εξασθένησε στα 2-3 μποφόρ.

Στο σημείο επιχειρούν 490 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 159 οχήματα, εθελοντές, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από αέρος συνέδραμαν μέχρι να δύσει ο ήλιος 31 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα, 17 ελικόπτερα (εκ των οποίων τα τρία για συντονισμό) και 14 αεροσκάφη (εκ των οποίων τα 2 Ιταλικά).

Αεροσκάφη από Ιταλία και Κροατία στη «μάχη» με τις φλόγες

Ειδικότερα η βοήθεια που αναμένεται να φτάσει σήμερα στη χώρα μας περιλαμβάνει τρία αεροσκάφη πυρόσβεσης τύπου CL-415 εκ των οποίων, τα δύο από Ιταλία και ένα από Κροατία.

Συνολικά το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 41 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 37 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τέσσερις .

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.