ΕΛΛΑΔΑ

Απόστολος Λύτρας: Παύση έξι μηνών από τα δικηγορικά του καθήκοντα χωρίς αναστολή

Ο Απόστολος Λύτρας

INTIME NEWS / ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Τη δικηγορική του ταυτότητα καλείται να παραδώσει αύριο Τετάρτη (2/10)  στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας καθώς του επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή προσωρινής παύσης 6 μηνών χωρίς δυνατότητα αναστολής για την υπόθεση του ξυλοδαρμού της συζύγου του.

Την ποινή επέβαλε το πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και η σχετική απόφαση επιδόθηκε σήμερα Δευτέρα στον Απόστολό Λύτρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός ποινικολόγος αποφυλακίστηκε πρόσφατα με περιοριστικούς όρους από τις φυλακές Κορίνθου όπου κρατείτο, έπειτα από περίπου τρεις μήνες εγκλεισμού του για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Για την υπόθεση ήδη ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει ζητήσει την παραπομπή του στο Μονομελές Εφετείο της Αθήνας. Ο εισαγγελικός λειτουργός ωστόσο έχει προτείνει τη μετατροπή της αρχικής κατηγορίας σε πλημμέλημα.

Συγκεκριμένα έχει ζητήσει να δικαστεί ο Απόστολος Λύτρας για το αδίκημα της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ήτοι απλής σωματικής βλάβης» και όχι από για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, με το οποίο βαρύνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης