ΕΛΛΑΔΑ

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κορινθία - Προς Ευρωστίνα το βασικό μέτωπο

Απο την επιχειρηση κατάσβεσης της πυρκαγιας στην Κορινθία

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά στην Κορινθία με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να συνεχίζουν να δίνουν για τρίτη ημέρα μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν πολλές και διάσπαρτες εστίες στην περιοχή της Ευρωστίνας, χωρίς ωστόσο η πυρκαγιά να έχει περάσει στην Αχαΐα, ενώ συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες και στα ανατολικά προς Ξανθοχώρι και Λουτρό Κορινθίας.

Στο σημείο επιχειρούν 452 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 142 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από αέρος επιχειρούν 14 ελικόπτερα, δύο εκ των οποίων συντονιστικά, και 8 αεροσκάφη.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Κυριακής 29/9 σε δύσβατο σημείο επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν και έλαβε μεγάλες διαστάσεις Χθες κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας συνεχείς ήταν οι αναζωπυρώσεις, κάποιες από τις οποίες πήραν πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Με μήνυμα από το 112 ειδοποιήθηκαν στις 7.20 το πρωί όσοι βρίσκονται στις περιοχές Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη και Άνω Καλλιθέα να απομακρυνθούν προς Σοφιανά και Ρέθι.

Άνοιξε η εθνική Κορίνθου-Πατρών

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν αρκετές εστίες μεγάλης εκτάσεως και συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Για το λόγο αυτό είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών, από το ύψος της Λυκοποριάς ως το Δερβένι. Ωστόσο λίγο μετά τις 8:00 το πρωί της Δευτέρας (1/10) αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.


Πλέον, η κίνηση όλων των οχημάτων γίνεται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Τρίτη όλα τα σχολεία της περιοχής

Στο μεταξύ, κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα, Τρίτη 1η Οκτωβρίου, όλα τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, στην Κορινθία.

Η απόφαση για την μη λειτουργία των σχολείων για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ελήφθη, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης