ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κορινθία: Νέο 112 για εκκενώσεις - Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

Aπό το πύρινο μέτωπο στην Κορινθία

EUROKINISSI

Νέα μηνύματα για εκκενώσεις συνολικά έξι οικισμών εστάλησαν νωρίτερα από το 112 για τη φωτιά στην Κορινθία, καθώς η αναζωπύρωση στο Ξυλόκαστρο είναι μεγάλη, με τις φλόγες να βρίσκονται πολύ κοντά σε σπίτια. 

Εκτός ελέγχου μαίνεται η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου στη Ρόζενα Ξυλοκάστρου στην Κορινθία, καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας το πύρινο μέτωπο πέρασε στον νομό Αχαΐας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες έφθασαν στα πρώτα σπίτια του χωριού Χελυδόρεο, ενώ η πυρκαγιά κινείται προς το Μοναστήρι της δημοτικής Ενότητας Αιγείρας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής στη φωτιά επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της Δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Έκκληση για εθελοντική συμμετοχή κατοίκων

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα pelop.gr, οι κοινότητες Μοναστηρίου και Περιθωρίου βρίσκονται στα ορεινά της δημοτικής Ενότητας Αιγείρας και οι γειτονικές κοινότητες έχουν απευθύνει ήδη έκκληση για εθελοντική συμμετοχή κατοίκων στη μάχη με τις φλόγες, ώστε να συνδράμουν με βυτία, ραντιστικά κλπ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά τις 15:00 εκδόθηκε νέο 112 για εκκένωση ακόμη τέσσερων οικισμών και νωρίτερα είχε ζητηθεί να εκκενωθούν άλλοι δύο οικισμοί.

Πρόκειται για τις περιοχές Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη κι Άνω Καλλιθέα, αλλά και Χελυδόρεο και Χάχολη, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα του 112 ανέφερε: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη, ‘Ανω Καλλιθέα απομακρυνθείτε προς Σοφιανά – Ρέθι. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Στο νοσοκομείο πυροσβέστης - Θρήνος για τους δύο νεκρούς

Κατά την διάρκεια κατάσβεσης στο μέτωπο, τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης από την Αργολίδα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αττικής.

Σύμφωνα με το KorinthosTV, η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Από τη φωτιά έχασαν τη ζωή τους δύο νέοι άνθρωποι, 35 και 40 ετών, καθώς εγκλωβίστηκαν στη φωτιά στην προσπάθειά τους να σωθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης