ΕΛΛΑΔΑ

Aλεξανδρούπολη: Διακόπηκε η δίκη για τον 5χρονο που φέρεται να βιάστηκε από συνομηλίκους του

Aλεξανδρούπολη: Διακόπηκε η δίκη για τον 5χρονο που φέρεται να βιάστηκε από συνομηλίκους του
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS

Διακόπηκε για την Τρίτη (1/10) η δίκη των νηπιαγωγών και των γονέων των πεντάχρονων, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την καταγγελία του ανηλίκου για βιασμό, μέσα στο νηπιαγωγείο της Αλεξανδρούπολης, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επικράτησε ένταση τόσο μέσα όσο και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Όπως αναφέρει το e-evros.gr ενώ όλοι περίμεναν πως θα δοθεί αναβολή για να μπορέσουν οι δικηγόροι θύματος και κατηγορουμένων να μελετήσουν τη δικογραφία και όλο το υλικό, υπήρξε άρνηση από το Δικαστήριο, αν και η Εισαγγελία συναινούσε επίσης στο αίτημα για αναβολή

Τελικά, όλα θα κριθούν αύριο Τρίτη (1/10), αφού πρώτα συζητηθεί το αίτημα για εξαίρεση της προέδρου. Εάν αλλάξει η πρόεδρος, το πιθανότερο είναι να δοθεί αναβολή στην εκδίκαση. Εάν όμως δεν γίνει δεκτό το αίτημα εξαίρεσης και παραμείνει, μάλλον θα προχωρήσει στη διαδικασία, παρά τις αντιρρήσεις των δικηγόρων.

Ποιες είναι οι κατηγορίες

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο νηπιαγωγοί είναι της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ για τους τέσσερις γονείς έχει ασκηθεί δίωξη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Η καταγγελία περί βιασμού έγινε την Παρασκευή (28/09) από τον πατέρα του ανήλικου στην αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Ο πεντάχρονος εξετάστηκε από ιατροδικαστή της Αλεξανδρούπολης παρουσία ειδικού παιδοψυχολόγου και ενός ακόμη επιστήμονα με τα ευρήματα να δίνουν βάση στην καταγγελία.

Οι Αρχές πήραν καταθέσεις από τους υπευθύνους του παιδικού σταθμού, ενώ αναμένεται να κληθούν για καταθέσεις και οι γονείς των υπολοίπων παιδιών.

Επίσης εξετάζεται αν η σεξουαλική κακοποίηση σημειώθηκε εντός του παιδικού σταθμού ή σε άλλον χώρο.