ΕΛΛΑΔΑ

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Καβούρι Πύργου - Συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Καβούρι Πύργου - Συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Όχημα της Πυροσβεστικής σε νυχτερινή κατάσβεση

IN TIME / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Υπό έλεγχο τέθηκε μετά τις έντεκα το βράδυ της Κυριακής η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Καβούρι Πύργου του νομού Ηλείας και απείλησε σπίτια ενώ χρειάστηκε να εκκενωθούν δύο οικισμοί από τους πολίτες με μήνυμα που εστάλη από το 112.

Σύμφωνα με το Ilialive η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον παραλιακό οικισμό Καβούρι στο Κατάκολο βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο, χάρη στην άμεση και συντονισμένη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε εκτάσεις με ποικίλη βλάστηση, απειλώντας άμεσα τα σπίτια του οικισμού, καθώς οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή δυσχέραιναν το έργο της κατάσβεσης.

Συνολικά 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα κινητοποιήθηκαν για να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες, με τις δυνάμεις να ενισχύονται διαρκώς.

Παράλληλα, δυνάμεις της Αστυνομίας βοήθησαν στην απομάκρυνση κατοίκων από τις πιο επικίνδυνες περιοχές. Ένας από τους κατοίκους που απομακρύνθηκε ήταν μια ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα, η οποία μεταφέρθηκε με ασφάλεια από τον οικισμό στο συντονιστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου στην Αγία Βαρβάρα.

Από την πυρκαγιά, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί κάποια κοτέτσια ενώ οι φλόγες «έγλειψαν» τα πρώτα σπίτια.

Η Πολιτική Προστασία παραμένει σε επιφυλακή, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση και την αποτροπή αναζωπυρώσεων.

Η περιοχή θα παρακολουθείται στενά τις επόμενες ώρες για τυχόν νέες εστίες.

Σύμφωνα με το ilialive.gr η Πολιτική Προστασία μετέφερε μια ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα από τον οικισμό, στο συντονιστικό κέντρο του Οργανισμού, του Δήμου Πύργου στην Αγία Βαρβάρα.

Νωρίτερα είχε ενεργοποιηθεί το 112 καλώντας τους κατοίκους δύο οικισμών σε Καβούρι και Άνω Καβούρι να απομακρυνθούν προς Πύργο.