ΕΛΛΑΔΑ

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας - Ήχησε 112 για εκκένωση σε δύο χωριά

πυροσβέστες σε επιχείρηση κατάσβεσης

ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/ EUROKINISSI

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις δώδεκα το μεσημέρι της Κυριακής (29/09) σε δασική έκταση στην περιοχή Ροζενά- Δερβένι Ξυλοκάστρου στην Κόρινθο, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής εναέριες και επίγειες συνεχώς να αυξάνονται στο σημείο ενώ από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας εστάλη μήνυμα 112  στους πολίτες δύο περιοχών να απομακρυνθούν.

Η πυρκαγιά φέρεται να βρίσκεται κοντά σε σπίτια και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που ενισχύονται συνεχώς και από γειτονικούς νομούς, σύμφωνα με την ΕΡΤ, δίνουν τιτάνια μάχη με τις φλόγες.

Γύρω στις 5.38 εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους που βρίσκονται στην περιοχή Πύργος Κορινθίας να απομακρυνθούν προς την Ζάχολη.

Παρόμοιο μήνυμα εστάλη και στους κατοίκους της περιοχής Ελληνικό Κορινθίας, ζητώντας τους να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς Κάτω Πιτσά.

Νωρίτερα είχε σταλεί άλλο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής Ροζενών Κορινθίας, καλώντας τους να είναι σε ετοιμότητα.

Επι τόπου επιχειρούν αυτή την ώρα 49 πυροσβεστικά οχήματα με 120 πυροσβέστες, 62 άτομα πεζοπόρα τμήματα, 4 βυτιοφόρα και άλλα 4 μηχανήματα έργου υποστηρίζουν το έργο της κατάσβεσης.

Από αέρος, επιχειρούν τώρα 5 ελικόπτερα και 2 καναντέρ. Υπάρχουν και εθελοντικές ομάδες.

Η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς που βρίσκεται σε δύσβατο σημείο δυσχεραίνεται εξαιτίας και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης