ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Εμφανίστηκε στην αστυνομία ο μαθητής που χτύπησε τον Διευθυντή Γυμνασίου - Τι ισχυρίστηκε

Ηράκλειο: Εμφανίστηκε στην αστυνομία ο μαθητής που χτύπησε τον Διευθυντή Γυμνασίου - Τι ισχυρίστηκε

Σχολικό συγκρότημα (φωτογραφία αρχείου)

EUROKINISSI /ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Στο Α' Αστυνομικό τμήμα Ηρακλείου Κρήτης εμφανίστηκε το 15χρονος μαθητής ο οποίος σήμερα το πρωί (27/09) επιτέθηκε και χτύπησε τον Διευθυντή του Γυμνασίου που φοιτά.

Ο μαθητής που τραυμάτισε τον εκπαιδευτικό φέρεται να εμφανίστηκε μετανιωμένος και να ζήτησε «συγνώμη» για την πράξη του.

Οι ίδιες πληροφορίες, σύμφωνα με το cretalive αναφέρουν ότι ο Διευθυντής προτίθεται να μην υποβάλει μήνυση εις βάρος του.

Το περιστατικό σε βάρος του εκπαιδευτικού έγινε το πρωί στην πόλη του Ηρακλείου με τον ανήλικο μαθητή να έχει «στήσει» καρτέρι στον διευθυντή του Γυμνασίου ζητώντας του εξηγήσεις για το γεγονός ότι οι γονείς του ενημερώθηκαν ότι βρισκόταν στην ομάδα των καταληψιών, που χθες είχαν κλείσει το σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το επεισόδιο, ο διευθυντής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο, φέροντας εκδορές στο αριστερό χέρι και πόδι καθώς και μώλωπες στο δεξί χέρι του.

Μ. Καρτσωνάκης για την επίθεση στον Διευθυντή: Έπραξε το καθήκον του

«Ο Διευθυντής έπραξε όπως όφειλε. Το να ενημερώσει τους γονείς για την κατάληψη είναι κάτι που προβλέπεται και μάλιστα θα ελεγχόταν αν δεν το έκανε» είπε νωρίτερα, δήλωσε νωρίτερα ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Μ.Καρτσωνάκης.

Την ίδια ώρα εξήγησε ότι «είναι τρέλα» το ότι «ένας μαθητής Β' Γυμνασίου θεώρησε λογικό, ως "απάντηση", να επιτεθεί στον Διευθυντή".

«Ο Διευθυντής είναι ένας εργαζόμενος που πήγε στη δουλειά του και δεν ήξερε πως θα επιστρέψει» - σχολίασε με προβληματισμό ο ίδιος, σημειώνοντας ότι πανελλαδικά πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό επίθεσης σε διευθυντή. Το πρώτο έχει σημειωθεί στο Αγρίνιο, όμως «στην Κρήτη είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο». Ο κ. Καρτσωνάκης μάλιστα τόνισε ότι «τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια στο νησί δεν θυμάται να έχει συμβεί τέτοια σφοδρή επίθεση».

Διατυπώνοντας την καταδίκη του συμβάντος, ο διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης τονίζει ότι «αυτές είναι συμπεριφορές ξένες προς τη σχολική πραγματικότητα», εξήγησε ότι υπάρχουν και οι μηχανισμοί του Υπουργείου και οι άνθρωποι για τη διαχείριση τέτοιων υποθέσεων, ενώ για τα αυξημένα περιστατικά βίας και επιθετικότητας από παιδιά ο ίδιος το απέδωσε στην αύξηση της επιθετικότητας γενικά στην Κοινωνία, η οποία όπως είπε, έχει μεταφερθεί και στο Σχολείο.