ΕΛΛΑΔΑ

Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο ζητά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο ζητά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Καταμέτρηση χρημάτων

FREEPIK

Την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο ζητά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.

Η Ένωση υπέβαλε την Παρασκευή (27/9) επίσημο αίτημα, ενώ την Πέμπτη (26/8) πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπροέδρου της Ένωσης, Χαράλαμπου Σεβαστίδη, με τον Διευθυντή του γραφείου του Υφυπουργού για το ζήτημα αυτό.

Στη σχετική της ανακοίνωση αναφέρει πως πλέον «ο δικαιολογητικός λόγος της κατάργησης των επιδομάτων εορτών και αδείας πρέπει να θεωρηθεί ότι έχει εκλείψει μετά την είσοδο της χώρας στη λεγόμενη «μεταμνημονιακή εποχή».

«Ο θεσμός των δώρων, που εξακολουθεί να ισχύει στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να παραμείνει ζωντανός και στον δημόσιο. Αντικατοπτρίζει υπερεκατονταετείς αγώνες και κατακτήσεις των εργαζομένων που δόθηκαν σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες» τονίζει.

«Το αίτημά μας είναι δίκαιο και απαιτείται μια ευρύτερη κοινωνική στήριξή του» καταλήγει και ζητά εκ νέου συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό.