ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Σχολικός φύλακας είχε μετατρέψει αίθουσα κοντέινερ σε  γκαρσονιέρα – Εισαγγελική παρέμβαση

Σχολικό προαύλειο με μαθητές

INTIME NEWS (φωτογραφία αρχείου)

Μια απίθανη υπόθεση που έχει ως πρωταγωνιστή έναν φύλακα σχολείου ο οποίος έχει μετατρέψει πρώην αίθουσα κοντέινερ σε γκαρσονιέρα αποκαλύπτεται στον Βόλο. 

Υπόθεση που προκάλεσε και την εισαγγελική παρέμβαση πέρα από τις αντιδράσεις των γονέων του σχολείου.

Η σχολική αίθουσα - κοντέινερ

Ταχυδρομος

Σύμφωνα με τον Ταχυδρόμο ο σχολικός φύλακας είχε μετατρέψει την πρώην αίθουσα του σχολείου όχι μόνο σε χώρο για να κοιμάται αλλά και να πηγαίνει νεαρές κοπέλες σε αυτήν.

Φέρεται να προσέγγιζε νεαρές κοπέλες, με τις οποίες αρχικά έκανε βόλτες στη γειτονιά γύρω από το σχολείο, πριν καταλήξουν εντός του σχολικού προαυλίου, σε κοντέινερ – πρώην αίθουσα διδασκαλίας.

Τα όσα φέρεται να έκανε ο σχολικός φύλακας αποκάλυψαν γείτονες, κάποιοι εκ των οποίων έχουν και τα παιδιά τους στο συγκεκριμένο σχολείο και ανησυχούν.

Από την προσοχή τους δεν διέφυγε η περίεργη… κινητικότητα στο κοντέινερ πρώην αίθουσα διδασκαλίας, γεγονός που κατήγγειλαν αρκετές φορές στην αστυνομία.

Ήδη η υπόθεση είναι σε γνώση της διεύθυνσης του σχολείου, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και του Δήμου Βόλου, ενώ ο φάκελος βρίσκεται και στα χέρια της Εισαγγελίας Βόλου που ερευνά κάθε πτυχή.

Τον έπιασαν στα πράσα

Ήταν την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, όταν περίοικοι του σχολικού συγκροτήματος, είδαν για μία ακόμη φορά τον σχολικό φύλακα να συνοδεύει μία νεαρή κοπέλα, ηλικίας περίπου 19 ετών, όπως περιγράφουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, να ξεκλειδώνει την κεντρική είσοδο του σχολείου, να μπαίνουν μέσα και να χάνονται πίσω από την πόρτα της αίθουσας κοντέινερ.

Κάλεσαν αστυνομία και προχώρησαν σε καταγγελία. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, μετέβησαν στο σχολικό συγκρότημα, χτύπησαν την πόρτα της αίθουσας και τους άνοιξε ο φύλακας. Προχώρησαν σε εξακρίβωση στοιχείων και έφυγαν.

Περίοικοι που είναι και γονείς μαθητών, θορυβημένοι ενημέρωσαν για τα καθέκαστα τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος δεν είχε γνώση για το παραμικρό.

Ο ίδιος ζήτησε αναφορά από την Αστυνομική Διεύθυνση, η οποία πιθανότατα να του δοθεί σήμερα και με τη σειρά του ενημέρωσε τον προϊστάμενό του λαμβάνοντας εντολή να συντάξει αναφορά.

Εκπαιδευτικοί του σχολείου σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν σε αυτοψία στην αίθουσα κοντέινερ στην οποία βρέθηκαν από σνακ και φιάλες ποτών μέχρι και κρεβάτι με στρώμα!

Το συγκεκριμένο κοντέινερ που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος χρησίμευε ως αίθουσα καλλιτεχνικών και αργότερα αποδόθηκε στους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες, μέχρι που την εποχή της πανδημίας είχε διαμορφωθεί ως αίθουσα covid.

Έκτοτε δεν είχε χρησιμοποιηθεί ξανά, τουλάχιστον… επισήμως. Ο σχολικός φύλακας που είχε στη διάθεσή του τα κλειδιά από όλους τους χώρους, φαίνεται ότι μπαινόβγαινε ανενόχλητος και όχι… μόνος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης